Η κουζίνα δεν αποτελεί απλώς ένα σταθμό για οικογενειακά γεύματα. Μπορεί, επίσης, να είναι ένας χώρος για παιχνίδι. Και όταν τα παιδιά παίζουν στο τραπέζι, κάθονται
περισσότερο και έτσι τρώνε καλύτερα.
Γι” αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε για εσάς τρεις λόγους ενθάρρυνσης των παιδιών σας για να παίζουν με το φαγητό.




1. Τα τρόφιμα ξυπνούν τις αισθήσεις.
Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο εικονικός, το μαγείρεμα είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που χρησιμοποιούμε την αφή, την όσφρηση, την όραση και τη γεύση, όλα σε μία εμπειρία. Αλλά πέρα του ότι ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις, αποτελεί μία δραστηριότητα που μπορεί να κάνει όλη η οικογένεια μαζί.
Παίξτε με το σχήμα! Μπορείτε να δημιουργήσετε τρίγωνα, καπέλα, και άλλα σχήματα στα ζυμαρικά σας.
Παίξτε με την οσμή! Καλύψτε τα μάτια των παιδιών σας, και ζητήστε τους να μαντέψουν τι περιέχει το αγαθό που τους δώσατε. Εκθέτοντας τα παιδιά σας σε περισσότερες μυρωδιές, αυτά μπορούν να γίνουν πιο τολμηρά στην κατανάλωση και να μεγιστοποιήσουν τις προτιμήσεις τους.
Παίξτε με τη γεύση! Μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση ενώ ανιχνεύετε. Μην εκπλαγείτε αν τα παιδιά στο τραπέζι είναι καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι από ό, τι εσείς, δεδομένου ότι χάνετε τα μισά της γεύσης σας μετά την ηλικία των είκοσι.
2. Τα παιδιά που μαγειρεύουν είναι πιο πιθανό να τρώνε τις δημιουργίες τους.
Μια υγιεινή σαλάτα με χόρτα και λαχανικά, σίγουρα δεν αποτελεί μία από τις προτιμήσεις των παιδιών. Γι” αυτό αν θέλετε τα παιδιά σας να τρέφονται υγιεινά, δημιουργήστε σχήματα, ένα πρόσωπο, μία μαργαρίτα ή ένα αυτοκίνητο και ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει στην προετοιμασία, λέγοντάς του όμως, πως κάθε άτομο θα πρέπει να τρώει τη δική του δημιουργία.
3. Ευκαιρίες για καλλιτεχνική έκφραση
Ετοιμάστε ένα γεύμα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ή ένα που είναι μονοχρωματικό. Κάντε μια απλή ζύμη για κουλουράκια και αφήστε τον εαυτό σας και το παιδί σας να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από την δημιουργικότητα. Η μαγειρική, εξάλλου, είναι μία μορφή τέχνης.
Το φαγητό μπορεί να είναι ένα μέσο παιχνιδιού τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Το τραπέζι μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία να πειραματιστεί το κάθε μέλος της οικογένειας με τον ρόλο του. Ώρα λοιπόν για παιχνίδι!