Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βωβή εξομολόγηση στην πλατεία Κοτζιά

Βωβή εξομολόγηση στην πλατεία Κοτζιά
Domini Public, μία βιωματική εμπειρία δια χειρός Roger Bernat που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις δικές σου αλήθειες
Ακούς «χορογραφία πλήθους σε δημόσιο χώρο» και πάει το μυαλό σου σε αυτά τα χαζοχαρούμενα σκηνικά με καμιά εκατοστή ανθρώπους να χοροπηδάνε και να χτυπάνε παλαμάκια όλοι μαζί. Ξεχάστε τα όλα αυτά! Το “Domini Public”, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά από τις 29 έως τις 31 Μαΐου στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 2, είναι ένα ευφυές και άκρως αλλόκοτο σκηνικό παιχνίδι και συνάμα μία βωβή εξομολόγηση. Διοργανώνεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και θα προδώσει μυστικά, πάθη και ενοχές.




Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο κόσμος, που θα βρεθεί στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας, θα κληθεί να φορέσει ακουστικά, ώστε να ακούει μια φωνή που θα του κάνει ερωτήσεις. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δίνει βωβά (δηλαδή απλά θα τις σκέφτεται) θα λαμβάνει και την κατάλληλη θέση στον χώρο. Κάπως έτσι το πλήθος θα χωρίζεται διαρκώς σε ομάδες και υπο-ομάδες δημιουργώντας μία αλλόκοτη χορογραφία – αναπαράσταση των ζωών μας που άλλοτε συγκλίνουν, άλλοτε απομακρύνονται και άλλοτε διασταυρώνονται.

Το «παιχνίδι» όμως δεν σταματά εδώ. Γίνεται όλο και πιο σκληρό. Οι συμμετέχοντες καλούνται μέσα στις ομάδες που έχουν δημιουργήσει να ανταποκριθούν στον ρόλο του φυλακισμένου, του δεσμοφύλακα και του εκπρόσωπου του Ερυθρού Σταυρού, ανάλογα με τις εντολές που τους δίνει η φωνή στα ακουστικά. Μία διαδραστική αναπαράσταση χωρίς λόγια υπό τους ήχους μίας σειράς μουσικών επιλογών. Για τον εξωτερικό παρατηρητή, η ζωή σε πρώτο πλάνο μέσα από την αέναη κίνηση και την εναλλαγή των ρόλων. Γι’ αυτόν που το βιώνει όμως, μία –πάνω απ’ όλα– βιωματική εμπειρία, που τον οδηγεί αναπάντεχα αντιμέτωπο με τις δικές του αλήθειες.

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός Roger Bernat έχει στήσει αυτό το αναπάντεχο «θέατρο χωρίς θέατρο» από το 2008 σε διάφορες πλατείες και άλλους ανοιχτούς δημόσιους χώρους στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Τόκυο και άλλες μεγάλες πόλεις. Από τις 29 έως τις 31 Μαΐου είναι η σειρά της Αθήνας. Είναι η σειρά η δική μας!

Info:
Roger Bernat, Domini Public
29-31 Μαΐου 2015
Εκτός Στέγης
19:00 και 21:00 | Πλατεία Κοτζιά (οδός Αιόλου, απέναντι από το Δημαρχείο)
Εισιτήρια: 10 ευρώ | Φοιτ. & Ανεργοι 5 ευρώ
Πραγματοποιείται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ, τηλεφωνικά (210-9005800) ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης. Επίσης, εισιτήρια θα πωλούνται και επί τόπου στους χώρους των παραστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου