Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Νέα κρίσιμη σύσκεψη - Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης

Νέα κρίσιμη σύσκεψη - Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης
Στις 12 το μεσημέρι η νέα σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα - Πληροφορίες για νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ μέσα στο Σαββατοκύριακο - Καθοριστική και η
συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ τη Δευτέρα - Από το Μαξίμου επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της El Mundo για την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Η αιφνίδια αλλαγής κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες επαναφέρουν την αισιοδοξία στην ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα - κυβερνητικές πηγές επιμένουν να μιλούν ακόμη και την Κυριακή.




Από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας πάντως ότι έχουν μιλήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την προοπτική οριστικής σύγκλισης με τους εταίρους το συντομότερο. Συνιστούν ωστόσο ακόμα και τωρα ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας πριν ειπωθεί οτιδήποτε επίσημα.

Για να "κλείσει" η υπόθεση "λύση" ο πρωθυπουργός βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με ξένους ηγέτες. Ειδικά με την Γερμανίδα καγκελάριο η επαφή είναι συνεχής και ο δίαυλος πάντα ανοιχτός. Μάλιστα εκφράζονται ικανοποίηση από κυβερνητικές πηγές για την παρέμβαση που φέρεται να έχει κάνει η κυρία Μέρκελ την Παρασκευή προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Αλλά και αυτή η παρέμβαση ήταν αναμενόμενη όπως έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η καγκελάριος είχε δεσμευτεί τον κ. Τσίπρα στη Ρίγα για το προσωπικό της ενδιαφέρον.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση πάντως επικρατεί και για την αμερικανική παρέμβαση, καθώς η Ουάσιγκτον ασκεί την επιρροή της για να υπάρξει συμφωνία με υποχωρήσεις και από τους δανειστές. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν στη νέα συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ πληροφορίες μιλούν και για νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο η οποιαδήποτε εκκρεμότητα κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Παρισι η κυρία Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Για αυτό και οι επαφές του αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, ενώ έχει θέσει όλους τις στενούς του συνεργάτες σε επιφυλακή για το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου