Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ " ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ" με την ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ " ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ" με την ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΤΤΙΚΗ!!!
Τα δυο ζεύγη σφαλιστά, που μπορούσαν να οργώσουν την ήμερα τα βόδια, η μουλάρια, ήταν μια μικρή έκταση δυο στρεμμάτων σφαλιστά, με ξερολιθιές που φαίνονται στον χάρτη
Καουπτεν karten von attika Bi xi x ii του 1882 πάνω από την Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γεροτσακούλι, το έκτο μετόχι της Μονής Πεντέλης.
Μετά έγιναν 130 στρέμματα, και μετά 48.000. Με την πάροδο των χρόνων και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων έγιναν 200.000 στρέμματα. Μια έκταση, που ξεκινά από την κορυφή του Πεντελικού Όρους, και εκτείνεται από το Μαρούσι, και την Κηφισιά έως τη Νέα Μάκρη, κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις εκτάσεις έχουν ήδη πουληθεί. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 χιλιάδες στρέμματα έχουν πουληθεί την δεκαετία του 1970 έως σήμερα.

Η Μονή επικαλείτω διακατοχή, ενώ το δημόσιο την κυριότητα αυτών των εκτάσεων, με απόφαση υπουργείου γεωργίας του 1911. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο η Μονή προσπαθεί να αυξήσει την "περιουσία"της είναι το γεγονός, ότι Ο ΠΡΩΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, της Μονής έως το 1994 και νυν ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, δικάστηκε για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, σχετικά με στοιχεία που αφορούσαν τα στρέμματα στο Γεροτσακούλι, Πεντελικό στο μεγάλο κώδικα της Μονής -ενός ιδιωτικού κτηματολογίου που διαθέτει η Μονή Πεντέλης- από όπου βρέθηκαν να έχουν "αμαχθεί" χειρόγραφα. Ο κ.Χρυσόστομος απαλλάχθηκε με βούλευμα, καθώς διαπιστώθηκε ότι το....μελάνι που είχε χρησιμοποιηθεί για την πλαστογραφία, ήταν προγενέστερο της εποχής, που αυτός ήταν ηγούμενος της Μονής.

Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ!!! από αυτό το δικαστήριο, καθώς και την εφέτη γραφολόγο κ.Τούτση. Τελικά το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι Η ΟΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, και ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 2579 ΤΟΥ 2006 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ!!!.

Μετά από την 2579 απόφαση του εφετείου η εκκλησία προσπάθησε να ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΘΕΝΤΟΝΤΑΣ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ, με την υπ"αρθ.4812 του 2011 στο Εφετείο Αθηνών, " τμήμα δεύτερο" και την απέρριψαν!! Οπότε είναι σε ισχύ η εισήγηση του Άρειου Πάγου Γ" ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΝΑΚΙΟ 14 του 2009 του αρεοπαγίτη Λεωνίδα Ζερβομπεάκου που καθιστά την απόφαση ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ.!!!!

Μετά από πολλά χρόνια και συνεχή αγώνα καταφέραμε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή μας να τελειώσει οριστικά, και αποδείξαμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΕΚΚΛΗΣΙΑ έκανε παράνομες πράξεις, όπως πωλήσεις με προσύμφωνα -που έγραφαν παντός τρίτου δεν ευθυνόμαστε- και αν κάποιος άλλος διεκδικούσε την έκταση, όπως τώρα κάνει το δημόσιο, δεν θα είχε συνέπειες!!

Τα λεφτά όμως τα πήρε!! Αυτό και αν λέγεται "ΑΠΑΤΗ"!! Και όλα αυτά την δεκαετία του 1970, την περίοδο της ΧΟΥΝΤΑΣ !!! Χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας!!!

Nikos Sofianopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου