Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καριέρα και επιτυχημένη οικογένεια

Καριέρα και επιτυχημένη οικογένεια
Επαγγελματική επιτυχία και άψογη οικογενειακή ζωή μοιάζουν να βρίσκονται σπάνια σε ισορροπία.
Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να χτίσετε μια γερή καριέρα παράλληλα με τη δημιουργία μιας επιτυχημένης οικογένειας.




Για πολλές γυναίκες φαίνεται δύσκολο να μπορούν να συνδυάσουν μια ανοδική πορεία στη δουλειά τους και μια σωστή οικογενειακή ζωή, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους και φροντίζοντας τις δουλειές που απαιτούνται για τη συντήρηση της οικογένειας. Είναι γεγονός πως μια καλή μητέρα χρειάζεται αφοσίωση και συγκέντρωση στο παιδί της, χρόνο και αντοχές για την ανατροφή του. Η επαγγελματική ανέλιξη απαιτεί επίσης χρόνο και αφοσίωση, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις υπόλοιπες οικογενειακές υποχρεώσεις. Όμως, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που γυναίκες με καριέρα αποδεικνύονται στην πράξη άψογες μητέρες και σύζυγοι.
Δεν υπάρχει μια μυστική συνταγή για να πετύχετε και στους δύο τομείς. Υπάρχουν όμως, κατευθυντήριες γραμμές και συμπεριφορές που μπορούν να σας οδηγήσουν στη διπλή επιτυχία. Υπομονή, πίστη, σωστό πρόγραμμα, ισορροπία δυνάμεων και χρόνου, δυνατότητα συγκέντρωσης σε έναν τομέα κάθε φορά, κατανόηση από το περιβάλλον σας για το διπλό σας στόχο, ψυχική και σωματική δύναμη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται.
Επομένως, η ισορροπία μεταξύ οικογένειας και καριέρας μπορεί να επιτευχθεί και να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα και στους δύο τομείς αρκεί να κάνετε το σωστό διαχωρισμό και ταυτόχρονα, να μην εστιάζετε μόνο στον έναν από τους δύο τομείς. Η παραμέληση του ενός από τους δύο βασικούς στόχους, μπορεί να φέρει ρήξη στις σχέσεις σας και να σας φθείρει ψυχολογικά καθώς δεν θα έχετε διάθεση τελικώς ούτε για τον άλλον τομέα. Αφοσιωθείτε και αφιερώστε χρόνο και στα δύο και σύντομα θα δείτε πως καριέρα και οικογένεια είναι μαζί, τα πιο δυνατά σας σημεία.

www.post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου