Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κύπρος: Υπό παρακολούθηση βρισκόταν Λιβανέζος με δύο τόνους νιτρικής αμμωνίας

Κύπρος: Υπό παρακολούθηση βρισκόταν ο Λιβανέζος με τους δύο τόνους νιτρικής αμμωνίας
Οι αρχές Ασφαλείας είχαν γίνει σκιά του εδώ και αρκετό καιρό - Ενήμερος και ο Αναστασιάδης για την υπόθεση - Θα προσαχθεί σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του
Υπό παρακολούθηση από τις αρχές ασφαλείας ήταν εδώ και καιρό ο 26χρονος Λιβανέζος που συνελήφθη χθες στη Λάρνακα της Κύπρου, έχοντας στη κατοχή του δύο τόνους νιτρικής αμμωνίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή εκρηκτικών υψηλής ισχύος.
Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πολίτης 107.6», για τη υπόθεση ήταν ενήμερος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ενημερώνεται για τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Εν τω μεταξύ ο 26χρονος Λιβανέζος με καναδικό διαβατήριο θα προσαχθεί σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του. Από χθες ανακρίνεται ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο είχε αποθηκεύσει αυτή τη μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας και αν υπάρχουν και άλλες ποσότητες που ενδεχομένως να έχουν διοχετευθεί σε άγνωστους παραλήπτες. Οι ανακριτές επίσης εξετάζουν τις σχέσεις του 26χρονου με ακραία ισλαμικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου