Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πάνω από ένα εκατ. επιβάτες τον Μάρτιο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πάνω από ένα εκατ. επιβάτες τον Μάρτιο στο «Ελ. Βενιζέλος»
Για πρώτη φορά μετά το 2010, τον μήνα Μάρτιο, η κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο
επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση +24,5%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η κίνηση του αεροδρομίου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 20% και τους επιβάτες εσωτερικού κατά +33,2%.




Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +36% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%.
Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου πλησίασε τα 3 εκατ. (2,98 εκατ.) επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 25,7%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+36,9%), ξεπερνώντας σημαντικά την άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+19,7%).

Πτήσεις 2015
Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πτήσεων στο ΔΑΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους έφθασε σε 31.691, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων.
Tέλος, τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, κατά +15,1% και +18,6% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου