Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 786/13-03-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη
Οικονόμου, αναφορικά με το θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος Τροχαίας Κερατέας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Πανούσης, μας ενημέρωσε ότι: « καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από το Υπουργείο και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση των περιφερειακών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους.




Για το έτος 2015 , προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των βαθμών τους, για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατά τις τακτικές μεταθέσεις, προκηρύχτηκαν 40 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και 23 θέσεις ειδικών φρουρών, οι οποίες θα καλυφτούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Οι μεταθέσεις των αστυνομικών μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β και των ειδικών φρουρών, από μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη, πραγματοποιούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια και ουδεμία παρέμβαση γίνεται από την Υπηρεσία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Κερατέας, κατά λόγο αρμοδιότητας, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στην κάθε Υπηρεσία. Το τμήμα τροχαίας Κερατέας για τη κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του, ενισχύεται μηνιαίως, μέσω της Διεύθυνσης Τροχαίας Κερατέας με 2 αστυνομικούς. Επίσης έχει απαλλαχθεί από την διάθεση δυνάμεων σε έτερα καθήκοντα, όπως φύλαξη κρατητηρίων αλλοδαπών, μέτρα τάξης κτλ».

Είναι σαφές από την απάντηση του Υπουργού, ότι με τους ρυθμούς που στελεχώνονται οι παραπάνω υπηρεσίες, δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ την στελέχωση που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίσουμε το επίπεδο ασφαλείας, προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, παραμένοντας σταθερά αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα εκσυγχρονίζει το κράτος, θα το κάνει πιο αποτελεσματικό και ικανό να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου