Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Έγραψε ρατσιστικό tweet στο αεροπλάνο και μέχρι να προσγειωθεί απολύθηκε

Η Justine Sacco θα το ξανασκεφτεί δυο φορές πριν δημοσιεύσει βλακείες στο twitter. Παρότι είναι υπεύθυνη επικοινωνίας ενός μεγάλου ομίλου ΜΜΕ, αυτή η αμερικάνα έγραψε ένα
γελοίο ρατσιστικό σχόλιο για την Αφρική και απολύθηκε.

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο που θα την πήγαινε στη Νότια Αμερική, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, έγραψε στο twitter: «Φεύγω για Αφρική. Ελπίζω να μην κολήσω κανένα AIDS. Η, μάλλον, αστειεύομαι, είμαι λευκή!».

Με το που έφυγε το μήνυμά της προκλήθηκε θύελλα από σχόλια στα social media. Η ίδια βρισκόμενη στο αεροπλάνο, με το κινητό κλειστό, δεν αντιλήφθηκε τίποτα.
Στο twitter δημιουργήθηκε μάλιστα hashtag #HasJustineLandedYet που σημαίνει «Επιτέλους η Justine προσγειώθηκε;». Μια ΜΚΟ έδωσε μάλιστα το όνομα μιας σελίδας JustineSacco.com στην οποία χρήστες έκαναν δωρεές εναντίον του AIDS. Ολη αυτή την ώρα η αμερικάνα πετούσε αμέριμνη με το αεροπλάνο της, ενώ ο πλανήτης «καιγόταν» με το tweet της.
Η εταιρεία AIC, η οποία εκδίδει σάιτς όπως το The Daily Beast έβγαλε ανακοίνωση ότι η άποψη της Justine δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα στις απόψεις του Ομίλου. Η εταιρεία το βράδυ του Σαββάτου απέλυσε την κοπέλα.
Ενώ στο μεταξύ η Justine από τα social media εμφανίστηκε εκ νέου την Κυριακή για να ζητήσει συγνώμη. «Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από τους Νοτιο-Αφρικανούς» έγραψε.
Η εταιρεία Gogo η οποία προτείνει τη χρήση Wi-Fi στις πτήσεις δεν άργησε να εκμεταλλευθεί το γεγονός: «Την επόμενη φορά που θα στείλετε ένα tweet ηλίθιο πριν μπείτε στο αεροπλάνο να είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε σε μια πτήση Gogo» γράφει η διαφήμιση που η εταιρεία έστειλε μέσω Tweeter.

Περισσότερα: camerastyloonline.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου