Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγει ο σταθμός του μετρό “Αγία Μαρίνα”

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός «Αγία Μαρίνα», νέος τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ. Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννιά λεπτά, ενώ η μετάβαση ως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνεται σε 40 λεπτά.
Ο σταθμός βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και διαθέτει χώρο μετεπιβίβασης με χωρητικότητα
380 ΙΧ οχημάτων.
Η λειτουργία του εν λόγω σταθμού θα οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.
Ειδικότερα, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ)- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS) και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα- Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Ασπρόπυργος- Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελευσίνα- Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια, η σύνδεση με τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδού Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.
Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή τής γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Άνω Αγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος, 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά.
Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ- ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή τής γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών, αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Τ
ροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ, στην κατεύθυνση προς «Δάσος» και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών, αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου