Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Οσμή» Παλαιοκώστα στην απόπειρα απαγωγής

Το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο γνωστός καταζητούμενος κακοποιός, Βασίλης Παλαιοκώστας, πίσω από την απόπειρα της χθεσινής απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου
Μαρτίνου στη Βουλιαγμένη, εξετάζει η αστυνομία, χωρίς βέβαια ν΄ αποκλείει οι δράστες να προέρχονται απ΄οποιονδήποτε άλλο χώρο.
«Οσμή» Παλαιοκώστα στην απόπειρα απαγωγής

Οι έρευνες εστιάζονται στην ενδεχόμενη εμπλοκή Παλαιοκώστα, μετά από πληροφορία σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, για σχεδιασμό απαγωγής μέλους της οικογένειας Μαρτίνου.

Μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας του 33χρονου εφοπλιστή ανέφεραν ότι κατά καιρούς είχαν παρατηρήσει κινήσεις διαφόρων ατόμων στις προπονήσεις του τένις, οι οποίες δεν τους φάνηκαν φυσιολογικές.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση για την απόπειρα απαγωγής δεν αποκλείουν ακόμη να την οργάνωσαν και έγκλειστοι κακοποιοί, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε απαγωγές επιχειρηματιών.

Πάντως απαγωγές που απασχόλησαν την κοινή γνώμη λόγω της μεγάλης οικονομικής επιφάνειας των θυμάτων, έχουν διαπράξει ο Βασίλης Παλαιοκώστας (Χαϊτογλου και Μυλωνά) και ο φυλακισμένος Παναγιώτης Βλαστός (Περικλή Παναγόπουλο).

Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι αυτό της συνεργασίας κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου με τρομοκράτες, αφού ο Βασίλης Παλαικώστας κατηγορείται για την δολοφονία, με φάκελο- βόμβα, του υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Η δολοφονία είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2010, και σύμφωνα με την αστυνομία, αποτύπωμα του καταζητούμενου κακοποιού είχε βρεθεί επάνω στο φάκελο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περιοχή όπου σημειώθηκε η χθεσινή απόπειρα απαγωγής, με την ελπίδα να βρουν κάποια άκρη σχετικά με τους δράστες, από τυχόν τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου