Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Περίμεναν την επίθεση οι διωκτικές αρχές

Από το 2009 η οικογένεια Μαρτίνου ήταν στην κορυφή της κόκκινης λίστας της ΕΛ.ΑΣ. για πιθανούς στόχους απαγωγέων. Το χαμηλό προφίλ, η μεγάλη οικονομική επιφάνεια και η
επιλογή της οικογένειας να μη λαμβάνει σοβαρά μέτρα ασφαλείας έκαναν τα μέλη της θεωρητικά εύκολα θύματα εγκληματικών συμμοριών.

Όταν τον Ιανουάριο του 2010, γράφει το «Πρώτο Θέμα», η ομάδα του Παναγιώτη Βλαστού απήγαγε τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, στο Ανθρωποκτονιών ξαφνιάστηκαν. «Αλλού περιμέναμε κι αλλού έγινε η απαγωγή», έλεγαν χαρακτηριστικά ενώ ένα χρόνο αργότερα ψίθυροι έφταναν στα αυτιά των αξιωματικών ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε βάλει στο μάτι την οικογένεια Μαρτίνου. Τότε ενημερώνουν, λαμβάνουν μέτρα, αλλά η επίθεση δεν έγινε. Κι έτσι δεν θα μάθουν ποτέ αν πράγματι κάποιοι ήθελαν να απαγάγουν μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας ή αν οι ψίθυροι ήταν ένας αστικός μύθος όπως αυτοί που κυκλοφορούν στις πιάτσες του υποκόσμου.

Πέντε χρόνια αργότερα ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα, με θύμα τον 33χρονο Κίκο Μαρτίνο που επέμενε πεισματικά να μη συνοδεύεται, να μην λαμβάνει κανένα μέτρο και να κυκλοφορεί μόνος του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό που τον έσωσε ήταν το ένστικτό του, η εξυπνάδα του και τα 750 άλογα του θηριώδους Audi RS6 που οδηγούσε.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τη λεπτομέρεια που θα βγάλει στην επιφάνεια τον άνθρωπο που συνέλαβε και οργάνωσε το κόλπο της απαγωγής του. «Η πιάτσα θα μας αποκαλύψει τον ένοχο», λέει στην εφημερίδα αξιωματικός με πείρα στην εξιχνίαση απαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου