Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στιγμές μετά τη στυγερή δολοφονία του Λι Ρίγκμπι

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.Σοκαριστικές εικόνες από τους άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του
στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο, ενώπιον ένοπλων αστυνομικών κυκλοφόρησαν χθες από το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο. Στις εικόνες φαίνεται ο 28χρονος Michael Adebolajo και ο 22χρονος Michael Adebowale να κρατούν τα όπλα αφότου είχαν σκοτώσει και ακρωτηριάσει τον άτυχο στρατιώτη.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ο Adebowale να υψώνει το όπλο του κατά των αστυνομικών ακόμα και αφότου είχε δεχθεί σφαίρα στο πόδι και στο στομάχι, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν στο χέρι.

Οι αστυνομικοί είπαν στο δικαστήριο πως «φοβήθηκαν για τη ζωή τους» όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους υπόπτους που κράδαιναν μαχαίρια, έναν μπαλτά και ένα όπλο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Σκέφτηκα "θα με σκοτώσει"», είπε η αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο περιπολικό και είδε τον Adebolajo να την πλησιάζει με τον μπαλτά. «Λόγω της θέσης μου μέσα στο αυτοκίνητο δεν μπορούσα να βγάλω άμεσα το όπλο μου», είπε.

Τον Adebolajo πυροβόλησε ένας συνάδελφός της και τότε η αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό και του επιτέθηκε με το Taser της.

Λίγα λεπτά μετά ένιωσε και πάλι τον τρόμο όταν ο συνεργός του, Michael Adebowale, ύψωσε το όπλο του προς τους αστυνομικούς. «Σκέφτηκα πως θα με πυροβολήσει, φοβήθηκα για τη ζωή μου», είπε.

Η επίθεση, ο φόνος και ο αποκεφαλισμός του στρατιώτη Ρίγκμπι στις 22 Μαΐου εξακολουθούν να προκαλούν ανατριχίλα.

Οι δύο άνδρες αρνούνται πως εμπλέκονται στη δολοφονία του Ρίγκμπι αλλά και πως επιχείρησαν να σκοτώσουν αστυνομικούς.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου