Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξτε ένα “χειροποίητο” καλειδοσκόπιο με χάντρες

Ένα παιχνίδι των παιδικών χρόνων επιστρέφει… και γεμίζει μαγεία τη ζωή μας! Το φως του ηλίου «αντανακλά» μέσα στο καλειδοσκόπιο και πάνω στις χάντρες και τους καθρέπτες,
δημιουργώντας διάφορα σχέδια που αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο. Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας καλειδοσκόπιο, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες… και αποκτήστε ένα χειροποίητο «παιχνίδι» για μικρούς και μεγάλους.

Θα χρειαστείτε: Ένα ρολό από χαρτί κουζίνας, ένα ψαλίδι, τρεις ράβδους από καθρέπτη, χρωματιστές χάντρες, ένα κομμάτι πλαστικό, μια κολλητική ταινία, ένα σκληρό χαρτόνι.

Βήμα πρώτο: Φτιάξτε τη βάση με ένα ρολό από χαρτί κουζίνας
Κρατήστε στην άκρη ένα ρολό από χαρτί κουζίνας, που θα έχει 23cm και διάμετρο περίπου 5,3 εκατ., και ντύστε το με ένα διακοσμητικό χαρτί. Προτιμήστε τα έντονα χρώματα για να του δώσετε μια ευχάριστη νότα.

Βήμα δεύτερο: Ενώστε τις ράβδους από καθρέπτη

Κόψτε τα τρία κομμάτια καθρέπτη ή τα φύλλα αλουμινίου (που «καθρεπτίζουν») σε ίσες διαστάσεις, δηλαδή σε 4,3 πλάτος και 21 cm μήκος, ώστε όταν ενωθούν να έχουν τριγωνικό σχήμα και να χωράνε μέσα στο ρολό. Φυσικά, οι καθρέπτες πρέπει να «δείχνουν» προς τα μέσα, ώστε να πραγματοποιηθεί η αντανάκλαση. Κολλήστε τα κομμάτια με διαφανή αυτοκόλλητη ταινία ή σελοτέιπ και πιέστε τα μέσα στο ρολό.
 
Βήμα τρίτο: Κόψτε έναν κύκλο από πλαστικό ή χαρτόνι
Εκμεταλλευτείτε κάποια παλιά συσκευασία τροφίμων και κόψτε το πλαστικό σε διάμετρο 5,3 εκατ. Σκοπός είναι να κλείσει οριστικά η μια άκρη του ρολού. Στη συνέχεια, κάντε μια τρύπα με το ψαλίδι ή το κοπίδι, ώστε να βλέπετε ικανοποιητικά μέσα στο ρολό.

Βήμα τέταρτο: Ρίξτε τις χάντρες μέσα στη ζελατίνη
Στην άλλη μεριά του ρολού, τοποθετήστε ζελατίνα στο κενό και ρίξτε τις χάντρες πάνω στη ζελατίνα και μέσα στο τρίγωνο. Προσοχή! Μην το υπερφορτώσετε με χάντρες και πούλιες, καθώς πρέπει να κινούνται με ευκολία. Προτιμήστε χάντρες, πούλιες και κομφετί σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Από πάνω τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και με ένα λαστιχάκι κρατήστε σταθερή… και τη λαδόκολλα και τη ζελατίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου