Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σπάτα, Άρτεμις - Οι εκφραστές τις κοινωνίας δεν είναι «ασήμαντες αριθμητικά μειοψηφίες»

της Άννας Ραφτοπούλου
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Χρήστος Μάρκου την Πέμπτη 28/11/2013 την οποία παρακολούθησα από κοντά ειπώθηκαν πολλά τα οποία πραγματικά μας προκαλούν εντύπωση.

Ο χαρακτηρισμός  «ασήμαντες αριθμητικά μειοψηφίες» που χρησιμοποίησε γι αυτούς που είναι αντίθετοι στην δημιουργία του ΚΕΛ στο πλατύ Χωράφι και υπέρμαχοι της σύνδεσης με την Ψυτάλλεια. Οι εκφραστές τις κοινωνίας είναι τα Τοπικά Συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι αποφάσεις των οποίων είναι σαφείς και αρνητικές για την δημιουργία ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Επίσης εκφραστές είναι οι σύλλογοι, οι φορείς και οι
ομοσπονδίες τους οι οποίοι επίσης είναι κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία του ΚΕΛ. Πως λοιπόν ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει όλους εμάς που αντιτιθέμεθα στο ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι ασήμαντες μειοψηφίες ενώ όπως προκύπτει αποτελούμε την συντριπτική πλειοψηφία.

Είπε πως η Δημοτική αρχή σέβεται την απόφαση του Δ.Σ., ενώ λίγο μετά την εν λόγω συνεδρίαση εξέδωσε άκρως προσβλητικό Δελτίο Τύπου για εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους που καταψηφίσαμε την εισήγηση τους, κατηγορώντας μας και κατακρίνοντας μας.

Μίλησε για ΚΕΛ τοπικό μόνο για τον Δήμο μας όταν στο τελευταίο έγγραφο του ο κ. Τριάντης, Γεν. Γραμματέας Υδάτων μίλησε ξεκάθαρα για ΚΕΛ που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας –Πικερμίου.

Τέλος μίλησε για ΚΕΛ τριτοβάθμιας επεξεργασίας όταν έχει στα χέρια του έγγραφο από την Ευρωπαική ένωση που διευκρινίζει πως πρόκειται για δευτεροβάθμια επεξεργασία εκτός και αν πρόκειται για ευαίσθητο αποδέκτη, που όπως πολύ καλά ξέρουμε δυστυχώς ο Ευβοϊκός δεν έχει χαρακτηριστεί ως ευαίσθητος αποδέκτης.

Από εδώ προκύπτει και το πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου θέμα. Το θέμα του αγωγού εκβολής υγρών στην θάλασσα μας. Ο κ. Τριάντης σε προσωπική επαφή με την Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος τον Ιούλιο του 2013 διευκρίνισε πως «δεν νοείται ΚΕΛ χωρίς αγωγό εκβολής λυμάτων στην θάλασσα. Ένας αγωγός από ένα ΚΕΛ δευτεροβάθμιας επεξεργασίας (ακόμα και τριτοβάθμιας) θα αποτελούσε  καταστροφή και υποβάθμιση της θάλασσα μας οπότε και κατά συνέπεια του τόπου μας.

Κανένας μας δεν είναι ενάντια στην πρόοδο του τόπου μας, όλοι μας επιθυμούμε την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος. Η βέλτιστη όμως λύση για τον ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικά τόπο μας είναι η σύνδεση μας με την Ψυτάλλεια. Αυτό επιθυμούμε αυτό διεκδικούμε και γι αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Άννα Ραφτοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος 
Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος

6 σχόλια:

  1. Τρεις ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΡΑΦΗΝΑΣ και μια υποψηφια δημαρχινα?εκ της Σπαταρτε μνησιας μας ενημερωνουν για το ΚΕΛ.Κανενας πιο ειδικος δεν υπαρχει?ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΕΛ? Εν τω μεταξυ καμμια μελετη δεν εχουμε κανει απο προπερσυ.

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΕΣ εδω και 12 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην δημόσια συζήτηση χθες στο Τοπικό Σπάτων για το θεμα της αποχετευσης δεν ηρθε? Αν και νέα κοπέλα και μορφωμένη πολλές απουσίες από Δημοτικά Συμβούλια και από συγκεκριμένο έργο τίποτα????? Περιμέναμε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ,ΙΣΩΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΝΑΙ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΦΟΥ ΜΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ,ΟΧΕΤΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ,ΤΗΝ Π@@ΤΣΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ.ΤΟ ΓΥΦΤΟΤΣΟΚΑΡΟ!

      Διαγραφή
  3. Εργο?Δεν τα ειδες τα εργα μπλογκιτη?
    ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
    Η ΑΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ
    Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΓΚΑΙΤΕ.
    ΤΑ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ( οχι του Ιψεν),ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
    Τοσα εργα εχει ανεβασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΛΟΓΚΙΤΗ.
      Δεν διαβαζεις Γκαιτε?Εδω μας εστειλε κατεβατο με Γκαιτε και εσυ θες ΕΡΓΟ?
      Εντελως απολιτιστοι ειστε? να γιατι σας ΕΚ ΠΟΛΙΤΙΖΕΙ.Πιασε τον Γκαιτε ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΑΛΑ....

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ Μ@ΛΚΣ.Η ΑΝΝΑ,
      ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
      "ΤΑΜΗΛΟΣ".ΤΟ "ΚΟΑΛΑ"ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΗΠΕΙΡΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΚΟΑΛΑ.

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου