Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λουδοβίκος των Σπάτων, Αρτέμιδος - Για να καλύψει ένα λάθος κάνει το επόμενο μεγαλύτερο.

Η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων–Αρτέμιδος, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013 είχε κύριο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα: «Λήψη απόφασης περί έγκρισης Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014.» χωρίς προηγούμενη
απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος σε ότι αφορά τομείς του προϋπολογισμού, του 2014, που αφορούν και σχετίζονται άμεσα με την Τοπική Κοινότητα Αρτέμιδος.
Λόγω του γνωστού αυταρχισμού και σκοταδισμού και αδιαφάνειας της Δημοτικής Αρχής, όπως και πέρυσι -σχετικά με τον Προϋπολογισμό 2013-, έτσι και φέτος για τον Προϋπολογισμό του 2014 δεν έφεραν το θέμα πρώτα στο άμεσα ενδιαφερόμενο, το Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδος. Αποφασίζουν για την Λούτσα χωρίς την Λούτσα εκ μέρους της Λούτσας. (Ποιος ξέρει τι κονδύλια έχουν φορτώσει στην Λούτσα που τελικά, όμως δεν θα διατεθούν για την Λούτσα. Πρόκειται για ένα κύκνειο άσμα αρπαχτής και αδιαφάνειας της Δημοτικής Αρχής,  που απλά θα αφήσει τον επόμενο καταχρεωμένο.)
Για το λόγο αυτό οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ν.Μάρκου και Κ.Κατσούλης κατέθεσαν σχετικό έγγραφο στις 16.10.2013 με Αρ.Πρωτ.40514 -πριν συγκληθεί σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας παραθέτουμε το έγγραφο:

Στις 25.10.2013 με Αρ.Πρωτ.42094 απάντησε ο Δήμαρχος κ.Χρ.Μάρκου με το ακόλουθο έγγραφο το οποίο, μάλιστα, κοινοποιεί και στον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητος Αρτέμιδος και στους υπόλοιπους συμβούλους:
Επικαλείται τα άρθρα 76 έως 79 του Νόμου 4172/2013 και τα άρθρα 83 & 84 του Νόμου 3852/201 για να στηρίξει ότι δεν υπάρχει απόφαση που να δίνει αρμοδιότητα στα Τοπικά Συμβούλιο να εμπλακούν στην κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού εξόδων της Κοινότητας και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος αδικαιολόγητης παράκαμψης του Τοπικού Συμβουλίου της Αρτέμιδος.
Αν ανατρέξουμε στο Νόμο 4172/2013 στα άρθρα 76,79 δεν αναφέρει κάτι σχετικό με τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων, παρόλα αυτά στο άρθρο 77 -στο οποίο ΔΕΝ αναφέρεται ο Δήμαρχος αναφέρει ρητά στο άρθρο 3:
3. Κάθε έτος το δημοτικό συμβούλιο, με απόφασή του, η οποία διαβιβάζεται στο συμβούλιο κάθε δημοτικής ή τοπικής κοινότητας έως το τέλος Ιουνίου, καθορίζει το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού εξόδων κάθε κοινότητας για το επόμενο οικονομικό έτος.
Το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας καταρτίζει σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων της κοινότητας, το οποίο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ανώτατο ποσό που καθορίστηκε σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο. Το σχέδιο, συνοδευμένο από αιτιολογική έκθεση, αποστέλλεται στην οικονομική επιτροπή έως την 20ή Ιουλίου και σε περίπτωση μη κατάρτισης ή εμπρόθεσμης υποβολής του από την κοινότητα, το σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων καταρτίζεται από αυτήν.
Διαβάστε  και μόνοι σας στο ΦΕΚ ΕΔΩ!
Ο Δήμαρχος αναφέρεται και στον νόμο του Καλλικράτη, όπου και εκεί ακολουθεί την ίδια τακτική. στα άρθρα 83 & 84 δεν αναφέρεται τίποτα για τον προϋπολογισμό.  Στο άρθρο 85, όμως οι οδηγίες είναι ρητές και ίδιες με αυτές του Νόμου 4172/2013. (Καλλικράτης):
Ωραία πρακτική παραποίησης της ερμηνείας του νόμου. Παραθέτει παραγράφους που δεν αναφέρουν τίποτα για το θέμα και παραλείπει αυτές που είναι σχετικές με το θέμα και μάλιστα πολύ καθαρά, τόσο που να μην επιδέχεται ερμηνείας. 
Αυτά είναι τακτικές ξεπερασμένες που έρχονται από άλλες εποχές που η πρόσβαση στους νόμους και στην πληροφόρηση δεν ήταν εφικτή από τον απλό πολίτη. Σήμερα όμως, αυτά δεν επιτρέπονται.
Το μόνο που καταφέρνει με τέτοια τεχνάσματα είναι την προσωπική του γελοιοποίηση, μια και το έγγραφο το υπογράφει ο ίδιος και με βάση το βιογραφικό του δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπογράφει ότι του φέρνουν αλλά είναι ΠΛΗΡΩΣ ενήμερος για τα έγγραφα που υπογράφει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι σαν κάποιον παλιό μας Δήμαρχο που μέσα στα έγγραφα που υπέγραψε, υπέγραψε και γραμμάτια.

Τώρα θα μου πείτε ποιος είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει αυτή την διαδικασία; Πολύ απλά! Πρόκειται για το θέμα που είχε ανακύψει  και είχαμε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με τίτλο: Σπάτα, Άρτεμις δεν τους τρομάζει ούτε ο Εισαγγελέας.
Επρόκειτο για το "Αίτημα που είχαν καταθέσει οι κ.κ. Μάρκου και Κατσούλης να τους «χορηγηθεί αντίγραφο ονομαστικού καταλόγου οφειλετών του Δήμου...στο οποίο να αναφέρεται το οφειλόμενο ποσό, η αιτία και λοιπά στοιχεία...» με σκοπό την τεκμηρίωση του ποσού των οφειλετών προς τον Δήμο. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική και βασιζόταν στο επιχείρημα ότι: 
«Η ιδιότητά σας, ως τοπικοί σύμβουλοι, δεν σας παρέχει την δυνατότητα επεξεργασίας των παραπάνω στοιχείων, σύμφωνα με την αναφερόμενη στην αίτηση σας, 90/2009 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένου Προσωπικού Χαρακτήρα δεδομένου ότι στα τοπικά συμβούλια του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος δεν έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες και δεν συντάσσουν προϋπολογισμό (ν 3852/2010) ώστε να θεωρηθείτε επεξεργαστές των παραπάνω ζητούμενων στοιχείων.»
 Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ.

2 σχόλια:

  1. Ο Κιτσομάρκου,ο Αρχιδήμαρχος,το Αρχιλαμόγιο,τί έγινε;Πέθανε;,Κρύβεται;είναι Διακοπές στην περιουσία που απέκτησε με τα κλεμμένα;
    Ή ετοιμάζει το Λαμόγιο,νέα συμμορία,να τον κρατήσει Αντιδήμαρχο,να μπορέσει να καλύψει ολες τις ληστείες που έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά οι υπόλοιποι δεν ενοχλούνται? Επιτρέπεται να κάνουν αντιπολίτευση αυτοί που ανήκουν στην συμπολίτευση?
    Η αντιπολίτευση που είναι??
    Στα Σπάτα τι λένε; Δεν τους πειράζει που τους παρακάμπτουν???
    Πολύ αδρανής είναι όλοι!!!!
    Φοβούνται να εκφραστούν????
    Δεν καταλαβαίνουν ότι θα φάνε μαύρο με αυτά που κάνουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου