Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«ΚΑΘΑΡΕΣ» ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Συνέντευξη στο Δημήτρη Πνευματικάτου.
Η νομιμότητα και η πρόσβαση σε όλους τους λουόμενους στις παραλίες Αρτέμιδος είναι θέση μας αδιαπραγμάτευτη.
Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Χρήστος Μάρκου, με καθαρές και λακωνικές απαντήσεις, ξεκαθάρισε τις θέσεις της Δημοτικής αρχής σε τρία -από τα πολλά- καυτά θέματα που βρίσκονται σήμερα στην επικαιρότητα στο δήμο του. Η διαστρέβλωση καθώς και η ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται πολλά προβλήματα από ορισμένα μέλη της διοίκησης του προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, έχουν δημιουργήσει λαθεμένες εντυπώσεις ότι καλύπτεται η
αυθαιρεσία και η ατιμωρησία, ειδικά στον κλάδο των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται τους παραλιακούς χώρους.
Αυτή τη στιγμή, μετά από την καθυστέρηση της έκδοση της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την παραχώρηση και εκμετάλλευσης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τους Δήμους και από υπαιτιότητά και καθαρή ανευθυνότητα μερίδας επιχειρηματιών που η δραστηριότητά τους εξαπλώνεται στον αιγιαλό βρίσκονται όλοι ανεξαιρέτως μετέωροι αδειών και υπό «διωγμό».
Δικαιολογούμε την αναφορά μας στην υπαιτιότητά των επιχειρηματιών, αναφέροντας ότι: η πλεονεξία, η απληστία, η «μαγκιά», το «νονιλίκι», τα αλληλοκαρφώματα (μέχρις ενός σημείου απόλυτα δικαιολογημένα), και, η άτολμη και άτονη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση εκ μέρους των προηγούμενων δημοτικών αρχών όλων αυτών των «αρετών», διόγκωσε το πρόβλημα, αφού κάποιοι επαγγελματίες θεωρούσαν ότι είχαν επιβάλει το δικό τους σύστημα ατιμωρησίας, φυσικά για τον εαυτό τους μόνο.
Έτσι, οι κατασκευές μέσα στον αιγιαλό και σε αρχαιολογικούς χώρους, η κατάληψη με ομπρελοκαθίσματα πέραν του χώρου που δικαιούνται βάση της πρόσοψης του καταστήματος, σε πολλές περιπτώσεις δεν άφηναν ίχνος διαδρόμου πρόσβασης των λουομένων στην ακρογιαλιά, εθεωρείτο «επίδειξη δύναμης», αδιαφορώντας αν η στάση τους αυτή οδηγούσε τα πράγματα στο απροχώρητο, που δυστυχώς γι αυτούς και ευτυχώς για τους δημότες ήρθε.
Μέχρι σήμερα, αρκετοί επαγγελματίες, που δεν συμμορφώθηκαν με τους νόμους έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο, τους έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα και οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι το αυτόφωρο και η επιβολή προστίμων θα συνεχιστούν σε πιο εντατικό βαθμό.
Για να σταματήσει η παραφιλολογία και η παρερμηνεία της κατάστασης που βιώνουν οι επιχειρηματίες του παραλιακού χώρου, ζητήσαμε από το δήμαρχο κ. Χρήστο Μάρκου με δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει το «παραλιακό τοπίο».
Πράγματι ο κ. Μάρκου με ξεκάθαρες και λακωνικές απαντήσεις που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Καθεστώς αδειών για τις παραλίες 

Στείλατε τον περασμένο Αύγουστο κάποιο έγγραφο στην ΚΕΔ. Τι ανέφερε;
«Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, με έγγραφό μου ανέφερα στην ΚΕΔ, (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου) 22 παραλιακά καταστήματα για υπερβάσεις που έκαναν στον αιγιαλό στην τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Για παράδειγμα σας αναφέρω ότι κάποιοι που είχαν ενοικιάσει χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, είχαν επεκταθεί σε 500 και πλέον τετραγωνικά. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνομαι δέκτης παραπόνων από άλλους επαγγελματίες που θεωρούσαν (Σημ. σύνταξης, πολύ σωστά) ότι πληττόντουσαν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Στην αυτοψία που έκανε η ΚΕΔ, μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών, αυτό σημειώστε το, διαπιστώθηκαν για μια ακόμα φορά οι παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό. Δυστυχώς, η ΚΥΑ που αναφέρεται στην παραχώρηση του αιγιαλού εκδόθηκε στο τέλος του περασμένου Μάιου. Από φέτος έχουν αλλάξει οι όροι παραχώρησης. Μέχρι πέρυσι ο Δήμος υπέγραφε τις συμβάσεις και συνυπέγραφε η ΚΕΔ. Από φέτος γίνεται το αντίθετο. Κατά συνέπεια οι αρμοδιότητες ανήκουν αποκλειστικά στην ΚΕΔ.
Δημότης: Ποιοι ευθύνονται που μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί άδειες στους καταστηματάρχες για εκμετάλλευση του αιγιαλού;
Όσοι έκαναν αιτήσεις για παραλιακό χώρο, ο δήμος τις έστειλε στην ΚΕΔ για να υπογραφούν οι συμβάσεις. Τελευταία, η ΚΕΔ, έκανε αυτοψία. Βρήκε τον αιγιαλό καταλυμένο από ομπρελοκαθίσματα και πακτωμένες κατασκευές. Απαίτησε πρώτα να καθαρίσει από οτιδήποτε έχει τοποθετηθεί και μετά θα δοθούν οι άδειες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό. Έτσι σε κανέναν δεν έχει δοθεί άδεια και οι συνέπειες συνεχίζονται.
Όμως οι καταστηματάρχες πιέζουν για λύση από το Δήμο.
Καλό θα ήταν οι καταστηματάρχες πρώτα να συμμορφωθούν με τις εντολές της ΚΕΔ και μετά να πιέσουν την ΚΕΔ, όχι το Δήμο, να τους εκδώσει το συντομότερο άδεια.
Δημότης: Πληροφορήθηκα ότι την περασμένη εβδομάδα επισκεφθήκατε την ΚΕΔ μαζί με άλλο δήμαρχο που έχει παρόμοια προβλήματα στο Δήμο του. Ποια ήταν η απάντηση;
Η διευθύντρια ήταν ξεκάθαρη και σαφής. Θα τηρηθεί επακριβώς η νομοθεσία. Κανείς δεν θα κάνει βήματα πίσω. Αυτή η αυθαιρεσία πρέπει κάποτε να τελειώσει και οι λουόμενοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη παραλία και να επανέλθει ο θεμιτός ανταγωνισμός στους επαγγελματίες.
Α΄ επίλογος
Στο σημείο αυτό τελείωσε η συνομιλία μας με τον κ. Μάρκου, όσον αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης των παραλιακών χώρων. Προς πληροφόρηση των αναγνωστών μας αναφέρουμε ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αρκετοί επιχειρηματίες που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο, τους έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα, ειδικότερα σε αυτούς που επιμένουν να διατηρούν τις αυθαίρετες κατασκευές στην αιγιαλίτιδα ζώνη.
Προεκλογικά, όλες οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων στην Αρτέμιδα, είχαν σημαία τη νομιμότητα στην παραλία. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν την επέβαλαν, αλλά έκλειναν τα μάτια στη συνεχιζόμενη παρανομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκαθάρισμα του αιγιαλού, από το χειμαζόμενο υπαρκτό πρόβλημα, βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των δημοτών και μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών της Αρτέμιδος επιδοκιμάζει τη πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Ενοικίαση Νέου Δημαρχείου

Πριν μερικούς μήνες, η Δημοτική αρχή απεφάσισε την ενοικίαση μεγάλου ακινήτου για στέγαση σε ενιαίο χώρο, σχεδόν όλων των υπηρεσιών του Δήμου, που βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα μέρη της πόλης, κυρίως στα Σπάτα.
Μετά από διαγωνισμό, λέγεται ότι προσήλθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, αποφασίστηκε, η ενοικίαση δύο ορόφων 1ου και 3ου, συνολικού εμβαδού περίπου 1800(;) τετραγωνικά μέτρα, από κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρήστου Μπέκα και Βασιλέως Παύλου στα Σπάτα.
Ο δήμαρχος έχει δεχθεί αρκετές επικρίσεις ιδίως για το ύψος του μισθώματος που φθάνει τις 14.000 Ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα δε, στα μικροπολιτικά και παραπολιτικά έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλές εκδοχές για την προτίμηση του ιδιοκτήτη και το ύψος του ενοικίου. Ο γράφων και στο παρελθόν είχε υποστηρίξει την αναγκαιότητα συστέγασης όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Μέχρι σήμερα ο Δήμος πληρώνει για τη στέγαση των διαφόρων υπηρεσιών περίπου 9.500 Ευρώ σε ενοίκια. Η συστέγαση των υπηρεσιών, όχι μόνο θα υπερκαλύψει τη διαφορά των 4.500 Ευρώ, αλλά και θα επιφέρει σημαντικό οικονομικό κέρδος και πάνω απ όλα ταχεία και άνετη εξυπηρέτηση των Δημοτών. Απλά αναφέρουμε: εξοικονόμηση από την κατανάλωση ρεύματος, από τον περιορισμό των μετακινήσεων των υπαλλήλων, στις διαρροές πετρελαίου θέρμανσης, (όχι από τρύπιες σωλήνες, αλλά σε λάθος τόπους παράδοσης), εξαφανίσεις εργαζομένων, (Θου Κύριε φυλακή το στόματι μου) και κ.λ.π.
Σχετικά με την ενοικίαση του κτιρίου ο κ. Μάρκου μας είπε: 
«Η αρχική προσφορά του ιδιοκτήτη του κτιρίου ήταν 9.000 Ευρώ το μήνα και τα πρώτα τρία χρόνια δωρεάν. Όμως, ο δήμος ήταν υποχρεωμένος να διαμορφώσει το χώρο, να τοποθετήσει κλιματισμό και όλα τα παρελκόμενα της σημερινής ηλεκτρονικής τεχνολογίας και στους δύο ορόφους. Το κόστος όλων αυτών, συνεχίζει ο κ. Μάρκου, από μια οικονομοτεχνική μελέτη που κάναμε αγγίζει τις 600 χιλιάδες Ευρώ. Το ποσόν αυτό είναι αστρονομικό για τα δεδομένα του Δήμου μας. Έτσι καταλήξαμε, το ύψος του ενοικίου να φθάσει στις 14.000 και να μας παραδοθεί το κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δώσαμε στον ιδιοκτήτη. Να σκεφθείτε, κατέληξε ο κ. Δήμαρχος, ότι το κόστος μεταφοράς όλων των υπηρεσιών δεν ξεπερνά τα 1.000 Ευρώ».
Να σημειώσουμε ότι για τη συστέγαση όλων των υπηρεσιών αντίθετοι είναι μόνο, για ευνόητους λόγους, ορισμένοι… υπάλληλοι του Δήμου.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρές εκδοχές που η σημερινή διοίκηση δεν εξέτασε και ίσως δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της.
Α) Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Μάρκου διαμαρτύρεται ότι δεν εξετάστηκε το θέμα λήψης δανείου για κατασκευή ιδιόκτητου δημαρχείου, αφού ο Δήμος διαθέτει οικόπεδα με το απαιτούμενο εμβαδόν, και,
Β) η πρόταση του γνωστού επιχειρηματία και κατασκευαστή οικοδομών κ. Ανδρέα Βλάχου. Ο κ. Βλάχος, πρότεινε σε μέλη της διοίκησης, να αναλάβει την κατασκευή δημαρχείου, σε οικόπεδο του Δήμου και με μελέτη κατασκευής ύψους περίπου 2,5 εκατ, με μηνιαία δόση και χωρίς προκαταβολή, το ποσόν του μισθώματος. Δηλαδή 14.000 το μήνα.
Επίσης να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου έχουν σταματήσει, μετά από εξώδικο που έστειλε η ενοικιάστρια του 2ου ορόφου τράπεζα, καταγγέλλοντας ότι οι εργασίες γίνονται χωρίς την απαιτούμενη άδεια της πολεοδομίας, και είναι δυνατόν να πληγεί η στατικότητα του κτιρίου.

Βιολογικός Καθαρισμός

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος ήταν πολύ λακωνικός και στην ερώτηση μας για την πορεία του ΚΕΛ. Μας είπε: «Αν χαθεί η ευκαιρία που έχουμε μέχρι το 2015 να χρηματοδοτηθούμε και να κατασκευάσουμε το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, σας διαβεβαιώνω ότι και την επόμενη εικοσαετία θα βρισκόμαστε ακόμα στους βόθρους. Να σημειωθεί ότι οι δήμοι που θα τους καταλογιστεί υπαιτιότητα για τη μη προώθηση του έργου, αρχικά θα έχουν οικονομικές συνέπειες από τα πρόστιμα και στη συνέχεια θα αναζητηθούν για να καταλογιστούν στους υπεύθυνους της καθυστέρησης ποινικές ευθύνες».
 
Είναι γνωστό για ποιόν κτυπάει η «καμπάνα». Μόνο που τις επιπτώσεις από τις αγκυλώσεις των μανδαρίνων του δήμου του, θα τις πληρώσουν οι δημότες.

Καταγγελία του Δημάρχου


Κλείνουμε τη μίνι συνέντευξη, με το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Χρήστο Μάρκου με την εξής  
καταγγελία που κάνει για την αντιπολίτευση. 
«Θεωρώ ότι πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση από αυτή που υπάρχει στο δήμο μας δεν έχει άλλος δήμος. Συνεχώς με απειλούσαν ότι αν δεν τους παραχωρούσα γραφεία να συσκέπτονται θα με καταγγείλουν στην Περιφέρεια. Ενώ λοιπόν τους έχουν παραχωρηθεί γραφεία εδώ και ένα χρόνο περίπου, δεν έχουν πατήσει ούτε μία ημέρα».
Απλά ντόρος να γίνεται
Δημήτρης Πνευματικάτος
Δημήτρης Πνευματικάτος

15 σχόλια:

  1. Η ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ.....Ο ΛΑΜΒΑΝΩΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ,Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΜΟΥ.
    ΕΛΕΟΣ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ...ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ .Να την παρει σαν τον σταυρο του μαρτυριου στην πλατη του.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙ .. ....ΔΗΛΑΔΗ .... ΘΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΟΓΥΔΡΙΑ ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.....

    ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΤΙΑΞΩ ΤΑ GOOD FELLOWS του Σπαταρμενισταν.......ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δήμαρχε
    Διάβασα με προσοχή την συνέντευξη σας στο φύλλο της 12ης Ιουλίου 2013 της Εφημερίδας ‘Δημότης’, με τίτλο «Καθαρές Κουβέντες»
    Όπως γνωρίζεται, σχολιάζω σχεδόν το σύνολο των συνεντεύξεων σας και σας θέτω ερωτήματα για περαιτέρω διευκρινήσεις και ας γνωρίζω ότι η επικοινωνιακή τακτική, δεν επιτρέπει να επανέρχεται κάποιος σε θέματα που έχει θίξει/ επεξηγήσει, σε μια συνέντευξη του!
    Δεν θα θίξω καθόλου το πρώτο θέμα της συνέντευξη σας «Καθεστώς αδειών για τις παραλίες», καθώς αφορά την δημοτική ενότητα της Αρτέμιδος και ως Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Σπάτων, δεν θεωρώ σωστό να εμπλακώ.
    Για το δεύτερο θέμα της ενοικίασης του νέου Δημαρχείου, αντί για την παράθεση συνέντευξης Κύριε Δήμαρχε, ευελπιστούσα στην δημοσίευση κάποια μελέτης των υπηρεσιών του Δήμου, που να δικαιολογεί τα Διοικητικά/ Τεχνικά/ Οικονομικά, για την εν λόγω μετακίνηση/ ενοικίαση.
    Ερωτήματα προς διερεύνηση στην ανωτέρω μελέτη, θα μπορούσαν να ήταν:
    1. Τι ενοίκια πληρώναμε συνολικά στα προηγούμενα κτήρια και τι στο καινούργιο;
    2. Ποια από τα προηγούμενα κτήρια πρέπει να ξενοικιάσουμε, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο διοικητικό/ τεχνικό/ οικονομικό όφελος(γιατί ξενοικιάζουμε αυτό το κτήριο και όχι το άλλο);
    3. Ποια τα λειτουργικά έξοδα των προηγούμενων κτηρίων, ανά κτήριο - συνολικά και ποιο το λειτουργικό κόστος του καινούργιου;
    4. Ποιο είναι το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων των προηγούμενων κτηρίων και ποιο του καινούργιου. Πόσα τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούσαν ανά υπάλληλο και υπηρεσία στο προηγούμενα κτήρια και πόσα στο καινούργιο;
    5. Ποια θα είναι τα λειτουργικά έξοδα ανά υπάλληλο και υπηρεσία στα προηγούμενα κτήρια και ποιά στο καινούργιο και δεκάδες άλλα ερωτήματα, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένη μελέτης.
    Αντί λοιπόν μελέτης εξεπλάγει διαβάζοντας την παράγραφο του άρθρου, όπου αναφέρεται σε κάποιους από τους λόγους, που οδήγησαν στην ενοικίαση του νέου Δημαρχείου «Απλά αναφέρουμε: εξοικονόμηση από την κατανάλωση ρεύματος, από τον περιορισμό των μετακινήσεων των υπαλλήλων, στις διαρροές πετρελαίου θέρμανσης, (όχι από τρύπιες σωλήνες, αλλά σε λάθος τόπους παράδοσης), εξαφανίσεις εργαζομένων, (Θου Κύριε φυλακή το στόματι μου) και κ.λ.π.» Ουσιαστικά σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο άρθρο, το έτος 2013, ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος, φέρεται να μην έχει σωστή μηχανογράφηση/ ηλεκτρονική σύνδεση των υπηρεσιών και απαιτείται να μετακινούνται οι υπάλληλοι αντί τα έγραφα, δεν έχει κεντρικό/ συγκεντρωτικό έλεγχο λειτουργικών δαπανών(ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλέφωνα κτλ), ώστε να επιταχύνεται η μείωση τους και δεν δύναται να ελεγχθεί το προσωπικό!
    Δεν πιστεύω ότι οι ανωτέρω λόγοι ή έστω και ένας από αυτούς, μπορεί να γίνουν εν έτη 2013, με το Δήμο μας σε σοβαρή οικονομική κρίση, η αιτία οι συνδημότες μου(που ήδη βιώνουν την οικονομική λαίλαπα της κεντρικής κυβέρνησης), να επωμιστούν ένα χρέος 600000 ευρώ για την μεταφορά στο καινούργιο Δημαρχείο και την μετατροπή των χώρων του. Γιατί το χρέος είναι χρέος και ας επιμερίζεται σε δόσεις, μέσα στην τιμή του ενοικίου! Ιδιαίτερα όταν το κτήριο δεν είναι ιδιόκτητο του Δήμου!
    Πως κρίθηκε κατάλληλο, ενώ απαιτούνται 600000 ευρώ για μετασκευή του!
    Για το θέμα του «Βιολογικού Καθαρισμού- ΚΕΛ», η άποψη μου είναι γνωστή, σύνδεση με Ψυτάλλεια. Οι Δήμοι Παλλήνης και Σαρωνικού τα κατάφεραν, γιατί όχι εμείς! Το ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι ήταν εξαρχής καταδικασμένο στην συνείδηση των συμπολιτών μου! Πραγματικά σε 15 χρόνια, όταν η Παλλήνη, ο Γέρακας, ο Σαρωνικός θα χαίρονται τα οφέλη της αποχέτευσης (σύνδεση με Ψυτάλλεια), εμείς πάλι για ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι θα μιλάμε
    Ελένη Φράγκου
    Σύμβουλος Δημοτικής
    Κοινότητας Σπάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τον ρωτατε τωρα?Πηγε να κανει μια ρυθμισουλα...να τακτοποιηθει ενα θεματακι,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΛΕΤΗ.
      ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ..... ΚΕΛ.Το ξεχασατε?ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΑΝ. ΜΟΝΟΝ 30 000 θ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ. ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ....

      Διαγραφή
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ16 Ιουλίου 2013 στις 7:46 π.μ.

    Κύριε Δήμαρχε ένα μαγαζί γιατί έχει ασυλία και μεις όλοι σας φταίμε; Βοά ο τόπος. Δίπλα στην κεντρική πλατεία ο καταστηματάρχης πάνω στη παραλία έκοψε τεράστιο δέντρο, έκανε αυθαίρετο μπαρ, έχει βάλει ομπρελλοκαθίσματα οπουδήποτε αλλού εκτός από την προέκτασή του, έχει κατασκευάσει 2 ολόκληρα γήπεδα και όλα αυτά σε καταπατημένο χώρο παραλίας που δεν είναι εκμισθωμένο και για το οποίο δεκάρα δεν πληρώνει στο Δήμο! Σας το κατάγγειλαν με έγγραφα στη Δημοτική Αστυνομία (από κει το μάθαμε) και σεις κύριε Δήμαρχε όχι μόνο δεν του ανακαλέσατε την άδεια αλλά τον επιβραβεύσατε κιόλας, παραχωρώντας του για χρήση στο κατάστημά του και την εξέδρα του Δήμου για τους επίσημους στις εθνικές εορτές! Πηγαίνετε να τη δείτε άμα δεν το ξέρετε, μέσα στην άμμο στο εν λόγω κατάστημα!
    Σε μας μιλάτε για το νόμο και αρνείστε άδειες και σε άλλους πλήρη ασυλία; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Φαίνεται δε σας πληροφόρησαν οι νομικοί σας ότι ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος που πληρώνει τις συνέπειες του νόμου για τις πράξεις αυτές. Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ?ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ 102.
    Ειναι οι προυπολογισμοι, οι αναθεσεις, οι αγορα αγρου ,Η ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ (οχι των δικων τους ,των δημοτων)καθε ΔΣ εχει μεσα ΥΛΙΚΟ.Απειρο υλικο.Υλικο για ελεγκτες δημοσιας διοικησης,εισαγγελεις,ορκωτοι λογιστες,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ.

    Και αντ αυτων ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ?
    ΚΟΜΨΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ .....ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ.........

    Ευτυχως,ομως, για να αντιλαμβανεται και ο πλεον αφελης ....ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΑΤΑΡΜΕΝΙΣΤΑΝ..με τις ανακαλυπτομενες συνεχως ...φυτειες δενδρυλιων.

    εεεε δεν μαστουρωσαμε να μην καταλαβαινουμε τι γινεται με τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ......ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ....γιατι περι ανακοινωσης προκειται.Ακριβως σαν την αληστου μνημης


    λυθηκε το αποχετευτικο το θυμαστε ?ΠΕΡΙΣΥ.......Σε συνεντευη το ειπε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τις τριετεις αδειες οργανων κουβεντα?
    Δεν τις δινει η ΚΕΔ ,ο δημος τις δινει,,και το ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ,που καλυπτει ολα τα ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ,ΤΑ LIVE,την σαρα την μαρα και το κακο συναπαντημα..ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ.....ποτε....
    Μηνες θα μποορουσαμε να γραφουμε για τα κατορθωματα...σελιδες επι σελιδων οι Εκθεσεις...ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ(ανακοινωση)περι αλλα τυρβαζει....


    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ..... και να ανοιξουν μονα τους τα φρεατια στην αμμο,αυτα που δεν βρηκατε ΠΟΘΕΝ ...για δυο χρονια....

    Μυριζουν ομως αφορητα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.Μαζι με τα πειστηρια ολων των εγκληματων στην παραλια.

    ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ...στην πισινα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε ο διαγωνισμός για το καινούριο δημαρχείο ήταν τόσο φωτογραφικός που μόνο το συγκεκριμένο κτίριο πληρούσε τις προϋποθέσεις, οπότε ήταν λογικό να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσους Δήμους έχω επισκευθεί , δεν έχω δεί ποιο βρώμικο Δήμο με τόνους σκουπιδιών ειδικά στην Αρτμέμιδα, με τις περισσότερες λακκούβες γι΄αυτό δεν μιλάτε; Δεν είναι σοβαρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την καθαριοτητα δεν μας μιλησε καθολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ΘΑ μπορούσε να πει;;;;;; Ότι κι αν έλεγε θα απαιτούσε ανάρτηση αναρίθμητων video και φωτογραφιών που έχουμε αναρτήσει και αποτυπώνουν παραστατικά την απαίσια εικόνα που παρουσιάζει ειδικά η Λούτσα που υποτίθεται ότι είναι και παραθεριστικός προορισμός... "Αχ κράτα με κυρά μου... (Ζήκος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρης Πνευματικάτος17 Ιουλίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

    Δύο τινά θα έγιναν. Ή δεν τα έγραψα καλά, ή δεν τα διαβάσατε καλά. Η συνέντευξη μου με το Δήμαρχο κ. Μάρκου, είχε μόνο τρείς!!! και μόνο ερωτήσεις. Για τα καταστήματα, για το νέο δημαρχείο, και για το ΚΕΛ και στο τέλος έκανε μια δήλωση. Από που βγαίνει το συμπέρασμα "συνέντευξη της ντροπής", "καθαριότητα" "εικόνες", κ.λ.π. Ο κ. Μάρκου απήντησε με καθαρές κουβέντες στις τρεις και μόνο ερωτήσεις μου. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος την παρερμηνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δημαρχος επεβαλλε ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ?
    Ηταν ορος της συνεντευξης,που η εφημεριδα τον δεχτηκε,η αποφασισε η εφημεριδα ποια ηταν τα θεματα αιχμης?Για να αποδωσουμνε τα του Καισαρος τω Καισαρι, πρεπει να γνωριζουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ .Αν δεν διευκρινισθει αυτο, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.....ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΩΤΑΤΑΙ,Ο ΕΡΩΤΩΝ Η Ο ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΗΓΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΕΘΕΡΟΣ,ΤΗΣ ''ΜΕΔΟΥΣΑΣ'' ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΟΓΙΕΣ,ΣΕ 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟ@@,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΞΕΣΑΒΟΥΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ,ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΜΜΟ''ΡΕ ΑΑΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ-ΓΛΥΦΤΗ,ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΗΣ ΠΟΔΙΑΣ,ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟ-ΣΚΟΥΠΙΔΑΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΗΣ,ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ;;ΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ..ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΥ....ΧΑΧΧΑΧ,ΤΟ ΨΩΝΙΟ,ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΑΡΚΟΥ,ΠΟΥΛΑΚΙ,ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ..ΠΕΤΡΩΝΕΙ.Γιαυτο ο Περσεας πηρε καθρεφτη .....κοιτατε στον καθρεφτη μπλογκιτες,κοιτατε και απο πισω...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ,χωρις να εχετε αναγκη μεταφραση,οπως με ακαταλληλο λεξιλογιο κανει ο προλαλησας μου.
    το εχουμε πιασει φιλε...προ πολλου,αλλα ας οψεται οτι εχουμε ευγενεια....και τα λεμε κομψα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιες είναι οι καθαρές κουβέντες κ.δήμαρχε; Ήρθατε ο ίδιος στην παραλία του Αγίου Νικολάου και είδατε με τα ίδια σας τα μάτια την κατάσταση που επικρατεί! Πλήρης ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ!! Η παραλία ανήκει πλέον στα μπαρ! Τι κάνατε γιαυτό; Που είναι οι ενέργειές σας προς τους παρανόμους, που είναι οι ανακλήσεις αδειών; Για μόλις τρεις ημέρες (και για τα "μάτια του κόσμου"...)"αναγκάστηκαν" οι μαγαζάτορες και έβγαλαν τις ξαπλώστρες μετά την επέμβαση της κτηματικής υπηρεσίας και αμέσως μετά, μόλις πέρασε η "μπόρα", τις ξανατοποθέτησαν πάλι μέχρι εκεί που σκάει το κύμα σα να μην τρέχει τίποτα!!Αυτό είναι όλο για το καλοκαίρι του 2013, οι τρεις ημέρες χωρίς ξαπλώστρες;;; Γιατί δε μοιράζετε πρόστιμα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μέχρι να συμμορφωθούν και να καταλάβουν οι παράνομοι ότι η παραλία ανήκει σε όλους;;;; Δεν το κάνετε...
    Με την ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΡ της παραλίας που μας ξεκουφαίνουν, τις ώρες κοινής ησυχίας και μη, τι έχετε κάνει;;; Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα... Άλλωστε πάλι πολύ πρόσφατα μας επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποί σας της "επιτροπής ποιότητας ζωής" και υποτίθεται ότι είχαν καταλάβει πολύ καλά τι εννοούμε όταν λέμε ότι δεν μπορούμε να ησυχάσουμε στον Άγιο Νικόλαο, ότι η αφόρητη ηχορύπανση από τα μπαρ της παραλίας είναι το μεγαλύτερο, το κορυφαίο πρόβλημα της περιοχής!!! Ότι όλοι αυτοί που τους δίνετε άδειες εσείς, καταπατούν κατάφωρα τους όρους αυτών των αδειών μουσικής, γράφουν κυριολεκτικά στα παλιά τους τα παπούτσια τους περίοικους και τσιτώνουν την ένταση σε εκκωφαντικά επίπεδα από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα,το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό κ. δήμαρχε. Τι κάνατε λοιπόν; Δώσατε εκ νέου άδειες μουσικής μάλιστα τριετούς διάρκειας , αδιαφορώντας πλήρως για το τι αντιμετωπίζουμε εμείς που σας έχουμε εκλέξει... Πότε θα δούμε "άσπρη μέρα" στον Άγιο Νικόλαο κ.δήμαρχε; Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να διαλύουν τη ζωή μας οι παράνομοι της παραλίας;
    Γιατί δεν ακούγεται η φωνή των περίοικων πριν ψηφίσετε στα ΔΣ τις "άδειες μουσικής"; Γιατί οι "μαγαζάτορες" της παραλίας έχουν πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο; Γιατί μας αγνοείτε όταν υποφέρουμε;;;
    Έχουμε καλοκαίρι 2013 κ.δήμαρχε και εδώ και πάνω από 10 χρόνια βασανιζόμαστε από τα ίδια ακριβώς προβλήματα στον Άγιο Νικόλαο. Προβλήματα που εκτιμώ ότι δεν έχετε τη πολιτική βούληση να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.
    Έρχονται οι δημοτικές εκλογές και όλα τα παραπάνω αποτελούν καθοριστικά κριτήρια για τις επιλογές μας στις κάλπες κ.δήμαρχε. Ο δήμος και οι τοπικές αρχές, έχουν ΚΑΘΗΚΟΝ να προασπίζονται τα δίκαια αλλά και να διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών τους!! Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει στον Άγιο Νικόλαο και να είστε σίγουρος ότι όλος αυτός ο κόσμος που αγανακτεί, που του έχει γίνει ο βίος αβίωτος μέσα στο ίδιο του το σπίτι από τα μπαρ και τις αυθαιρεσίες τους, θα απαντήσει με σαφήνεια και όπως πρέπει μπροστά στην κάλπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου