Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Μαΐου 2013 – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 9:00 π. μ.
2Ο Δημοτικό Σχολείο ΓΕΡΑΚΑ, ΓΑΡΓΗΤΟΥ 83

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης προκηρύσσει το  2ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παλλήνης, για μαθητές και
μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Σακελλαρίου.
3. ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και από 9:30 έως 14:00 περίπου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πέντε γύρους. Ο πρώτος γύρος θα αρχίζει στις 9:30 και για το λόγο αυτό οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 09:00.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παλλήνης.
5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: 2ο  Δημοτικό σχολείο Γέρακα, Γαργηττού 83, Γέρακας.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομίλους ανά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Όμιλος θα σχηματίζεται από 7 μαθητές και άνω, στους έξι μαθητές θα γίνεται πούλ 5 γύρων.
Οι αγώνες θα γίνουν ανά τάξη στις εξής κατηγορίες: Μαθητές - Μαθήτριες Α', Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ Τάξης Δημοτικού, μαθητές – μαθήτριες Γυμνασίου, μαθητές – μαθήτριες Λυκείου. Σε περίπτωση που οι συμμετοχή μαθητών-μαθητριών γυμνασίων-λυκείων είναι μικρή τότε θα παίξουν όλοι σε έναν όμιλο.
7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Η διάρκεια του γύρου θα είναι30’λεπτά για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου, θα χρησιμοποιείται χρονόμετρο με χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη.
8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
  1. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
  2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων),
  3. Αριθμός νικών.
9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο.
10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται η κ. Μαριέττα Μουρούτη, Διεθνής Διαιτητής.
11. ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευτούν με κύπελλο ο πρώτος νικητής και με μετάλλια ο δεύτερος και τρίτος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για τις θέσεις αυτές θα ισχύσουν τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας, για την σειρά των νικητών, θα βραβευτούν όμως όλοι οι ισόβαθμοι με μετάλλια. Επίσης θα υπάρχει ομαδική βαθμολογία των σχολείων λαμβάνοντας υπόψιν τους 6 καλύτερους σε βαθμολογία του κάθε σχολείου ανεξαρτήτου τάξης. Τα τρία σχολεία με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με κύπελλα. Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με τιμητικά διπλώματα για την συμμετοχή τους. Η τελετή απονομών θα γίνει μετά το τέλος των αγώνων.
12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής την Κυριακή 19 Μαΐου από 08.30 έως 09.00 στη Γραμματεία των αγώνων.
13. ΔΙΑΦΟΡΑ: Επισημαίνονται τα εξής: Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα κατευθυνθούν στη Γραμματεία όπου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα γίνουν οι κληρώσεις και οι μαθητές θα οδηγηθούν στις αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της Ε.Σ.Ο. καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο Διευθυντής των αγώνων.
14. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος των αγώνων ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες (π.χ. σύμπτυξη ομίλων – τάξεων κ.λ.π.)
15. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Μανώλης Κακλιδάκης, Δημήτρης Κοτρώνης, Κωνσταντίνος Σακελλαρίου, Μανούσος Ριτζάκης, Βίκυ Κακαμπούκη, Μιχάλης Μεταξάς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου