Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το επίδομα τέκνου και η φοιτητική χορηγία

Η στήριξη της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της πολιτικής πρόνοιας
Πίκρα και συγχρόνως απογοήτευση προκαλεί σε όλους τους πολύτεκνους η εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων, χωρίζοντας τον λαό σε προνομιούχους και μη, σε πτωχούς και πλούσιους...
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή και δίκαιη εφαρμογή της εξαγγελθείσας οικονομικής πολιτικής πρέπει είναι ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους πολύτεκνους, στο πλαίσιο της επιδίωξης μιας δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης όλων των μελών και να εξαιρούνται επιδόματα που θα στοχεύουν στην αύξηση των γεννήσεων και στην άνοδο του δείκτη γονιμότητας.






Δυστυχώς, η εσφαλμένη απόφαση δημιουργεί μια μεγάλη αδικία εις βάρος όλων των πολύτεκνων που αναγκάζονται να εργάζονται και οι δύο γονείς. Ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή και τιμωρούν τους μισθωτούς. Είναι καιρός πλέον να τεκμηριώσουν μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, που είναι απαραίτητη για σωστές υποδομές σε σχέση και με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Η ενίσχυση της οικογένειας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από το κράτος μιας απλής αλήθειας, ότι η ανατροφή των παιδιών επιβαρύνει οικονομικά την οικογένεια και πρέπει να είναι αποδεκτό και από τη Κυβέρνηση ότι η κοινωνία χωρίς παιδιά είναι καταδικασμένη σε μαρασμό, σε παρακμή. Γι' αυτό επιβάλλεται η κοινωνία να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά και όχι να τις τιμωρεί με τον χειρότερο τρόπο.

Εμείς οι πολύτεκνοι καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αντιληφθούν ότι μετά την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα πολυτέκνων και φοιτητικής χορηγίας οδηγούν στο αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα, ότι πλήττουν δηλαδή τις αδύνατες ομάδες του πληθυσμού και ότι πρέπει συνεπώς να το αξιολογήσουν εφόσον και οι ρυθμοί ανάπτυξης βρίσκονται σε ανοδικά επίπεδα.

Η στήριξη της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία ειδικά των πολύτεκνων οικογενειών πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της πολιτικής πρόνοιας που το κράτος πρέπει να εφαρμόσει. Η Κυβέρνηση πιστεύω μπορεί να παρέχει σ' αυτές τις ομάδες πρόσβαση στις οικονομικές και εκπαιδευτικές δυνατότητες για να ξεπεράσουν ένα σημαντικό εμπόδιο για την εξάλειψη της φτώχειας.

Εάν η Κυβέρνηση δεν αφαιρέσει το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων, τότε βλέπω ορατό τον κίνδυνο οικονομικής πτώχευσης και θυματοποίησης μεγάλης μερίδας των πολυτέκνων (κυρίως μισθωτοί, των οποίων τα εισοδήματα είναι φανερά) και επίσης θύματα γι' ακόμα μια φορά θα είναι οι πρόσφυγες, που ως επί το πλείστον δεν έχουν ακίνητη περιουσία αλλά μόνο τους μισθούς τους.

Δικαιούνται και οι πολύτεκνες οικογένειες που αποφασίζουν να εργασθούν και οι δύο γονείς να οικοδομήσουν με εμπιστοσύνη το μέλλον τους, να αποτρέψουν το φάσμα της μιζέριας, να συμμετέχουν στα οφέλη του εκσυγχρονισμού, της προόδου, της ανόδου του βιοτικού επιπέδου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ
BSC Business Administration-MBA, Πολύτεκνος

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου