Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Παντρεύονται» οι μάγοι του Χάρι Πότερ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

«Παντρεύονται» οι μάγοι του Χάρι Πότερ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!
Πόλεμος ξέσπασε στο Twitter ανάμεσα στην J.K. Rowling και την Εκκλησία των Βαπτιστών «Westboro» μετά την ιδέα της συγγραφέως για τον γάμο των δύο μάγων
Προσκλητήρια για το γάμο τους φαίνεται πως μοιράζουν οι διάσημοι φανταστικοί χαρακτήρες Άλμπους Ντάμπλντορ και Γκάνταλφ ο Λευκός, οι οποίοι θα παντρευτούν την Κυριακή 7 Ιουνίου, στον Οίκο Ισότητας στην πόλη της Τοπέκα, στο Κάνσας.






Ο βαμμένος με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Οίκος Ισότητας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την γνωστή για την ακραία αντι-ομοφυλοφιλική στάση της Βαπτιστική Εκκλησία «Westboro».

Η ιδέα για τον γάμο μεταξύ των μάγων από τις ιστορίες του Χάρι Πότερ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αντίστοιχα ανήκει στην συγγραφέα και δημιουργό του μαγικού κόσμου του Χάρι Πότερ, J.K. Rowling.

 

Μετά το δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην Ιρλανδία, η Βρετανίδα συγγραφέας έγραψε στο Twitter: «Κι αν ο Ντάμπλντορ και ο Γκάνταλφ ήταν ομοφυλόφιλοι μαζί;». Το τιτίβισμα αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Εκκλησία των Βαπτιστών «Westboro», η οποία απάντησε στη συγγραφέα, λέγοντας: «Οπότε η J.K. Rowling θέλει να παντρευτούν οι Ντάμπλντορ και Γκάνταλφ στην Ιρλανδία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, το Westboro θα αποδοκιμάσει έντονα».

Η Rowling δεν φάνηκε να πτοείται όμως, καθώς η απάντησή της ήταν «Αλίμονο, την καθαρή υπεροχότητα μιας τέτοιας ένωσης σε ένα τέτοιο μέρος, δεν θα την άντεχε το μικροσκοπικό, φανατικό μυαλό μέσα στο χοντρό κρανίο σας».

Ο πόλεμος αυτός φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Aaron Jackson, ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «Plating Peace», που χορηγεί τον Οίκο Ισότητας, ο οποίος αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στην γαμήλια τελετή ανάμεσα στους δυο μάγους, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση των μηνυμάτων μίσους που εξαπολύει το Westboro.

Όπως, μάλιστα δήλωσε ο ίδιος στην Huffington Post: «Όταν πληροφορηθήκαμε τη μάχη μεταξύ της J.K. Rowling και της Βαπτιστικής Εκκλησίας, νιώσαμε να ταυτιζόμαστε με το μήνυμα κα Rowling σε πολλά επίπεδα. O Οίκος Ισότητας ιδρύθηκε για να πάρει θέση ενάντια στις καυστικά λόγια και τις πράξεις των ομάδων μίσους, όπως το WBC.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε το γάμο των Ντάμπλντορ και Γκάνταλφ και να γιορτάσουμε μαζί τους την ισότητα για όλους».

Ο Οίκος Ισότητας θα προσλάβει ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους Άλμπους Ντάμπλντορ και Γκάνταλφ τον Λευκό, σε μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή, όπως τονίζει ο Jackson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου