Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας - Λουόμενοι και Δεποζόμενα ζώα

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας - Λουόμενοι και Δεποζόμενα ζώα
Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. μέσα στα πλαίσια διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Χερσαίας Ζώνης Ραφήνας εφαρμόζοντας τους νόμους και τις κείμενες
διατάξεις για άλλη μια φορά πρωτοπορεί ορίζοντας ως Παραλία Λουόμενων Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς την παραλία «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» που οριοθετείται από την εκβολή του Μέγα Ρέματος Ραφήνας και τον οικισμό Πανόραμα και έχει μήκος 70 μέτρα.




Η παραλία «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» είναι η μοναδική παραλία μέσα στα διοικητικά όρια του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. που πληρεί τα κριτήρια που έχει θέσει το εποπτεύον Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, «επί ίσοις όροις» μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της θάλασσας μαζί με τους τετράποδους φίλους τους χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που επισκέπτονται την όμορφη Ραφήνα
Θα έχουν το δικό τους χώρο να χαρούν μαζί με τους τετράποδους φίλους τους τις ομορφιές της.

Καλές βουτιές σε όλους μας… δίποδους και τετράποδους, χωρίς νεύρα, με χαρά και πολλή δροσιά!

Τα κριτήρια που εφάρμοσε ο Οργανισμός για τον ορισμό της παραλίας λουόμενων δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, με βάση το υπ’ αριθ. φακ: 513.7-3/14 και αριθ. σχεδ.: 6086 είναι:
  1. Οι παραλίες να μην έχουν χαρακτηρισθεί ή θα χαρακτηρισθούν για το έτος 2015 «πολυσύχναστες», σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 23/200
  2. Να επιλεγούν παραλίες με περιορισμένη έκταση και
  3. Να μην συμπεριληφθούν οι παραλίες που υπόκεινται σε καθ’ ολοκληρία εκμετάλλευση (καταβολή εισιτηρίου στην είσοδο)
Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. επιθυμώντας την εύρυθμη λειτουργία της παραλίας λουόμενων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς παρακαλεί όλους τους ιδιοκτήτες τετραπόδων να εφαρμόζουν τους κανονισμούς ορθής συμπεριφοράς συνύπαρξης ζώων σε δημόσιους χώρους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις υπηρεσίες του Οργανισμού στο τηλέφωνο 22940 22840 ή στην ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα www.rafinaport.gr

Δεκάλογος «ορθής συμπεριφοράς»
  1. 1. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα αξεσουάρ (π.χ. ΛΟΥΡΙ) ώστε να δέσει το σκύλο του σε κοντινή απόσταση από αυτόν, αν χρειαστεί.
  2. 2. Ο σκύλος πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών σε περίπτωση που ζητηθεί.
  3. 3. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου του, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.
  4. 4. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους ιδιοκτήτες τετραπόδων.
  5. 5. Οι ιδιοκτήτες των ζώων θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα.
  6. 6. Στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται την παραλία, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.
  7. 7. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι σκύλοι, λόγω σκελετικής κατασκευής, δεν μπορούν να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους που το συνηθίζουν.
  8. 8. Όπως και εμείς έτσι και τα σκυλιά δεν πρέπει να κολυμπάνε μετά από πλήρη γεύματα.
  9. 9. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αν ο σκύλος σας επιτρέπεται να κολυμπήσει. Λόγω μεγάλης ηλικίας η κάποιων προβλημάτων υγείας ίσως κριθεί απαγορευτική η επίσκεψή του στην παραλία.
  10. 10. Έχουμε πάντα υπό την επίβλεψή μας τον σκύλο.
Ξεπερνάμε τα όρια μας:
με τις αποφάσεις μας γινόμαστε έμπρακτα αρωγοί του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ.

Είναι Θέμα Πολιτισμού...
«…Ο καθηγητής Π.Κ. Ιωακειμίδης1 έγραφε τις προάλλες ότι ‘Η ποιότητα μιας πολιτισμένης χώρας και κοινωνίας κρίνεται (και) από τον τρόπο που μεταχειρίζεται και συνυπάρχει με τα ζώα. Όταν οι κάτοικοι μιας χώρας σέβονται τα ζώα σέβονται και τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, καταγωγής ή πεποιθήσεων. Μια χώρα που δεν σέβεται τα ζώα, δεν σέβεται κατά κανόνα και τους ανθρώπους. Κι αυτό, καμιά ισχυρή δύναμη δεν μπορεί να το λύσει. Επειδή είναι ζήτημα πολιτισμού’».
Απόσπασμα από το άρθρο «Ζήτημα Πολιτισμού» τις 4ης Αυγούστου 2014 στα «ΝΕΑ», του κ. Μιχάλη Μήτσου

1 Ο κ. Ιωακειμίδης ήταν Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ως το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου