Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος δεν έδωσε «δαχτυλίδι» - Σε ρόλο ρυθμιστή ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος δεν έδωσε «δαχτυλίδι» - Σε ρόλο ρυθμιστή ο Ανδρουλάκης
Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι, Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Φώφη Γεννηματά μπαίνουν πλέον στη διαδικασία ομιλιών, περιοδείας και παρεμβάσεων.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο εσωκομματικός αγώνας στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, μετά το 10ο συνέδριο που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή.




Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι, Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Φώφη Γεννηματά μπαίνουν πλέον στη διαδικασία ομιλιών, περιοδείας και παρεμβάσεων -ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε ήδη εχθές από την Πάτρα- μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία από τη βάση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει δώσει δακτυλίδι σε κανέναν, αλλά ρυθμιστής της όλης διαδικασίας θεωρείται ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους, εκτός και αν ο δεύτερος εκφράσει την επιθυμία να μην γίνει αυτό, στην περίπτωση που θα έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

Η συλλογή των υπογραφών και η εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θόλωσε τα πράγματα, σε ό,τι αφορά στο ποιος έχει τη δυναμική νίκης. Από την μια πλευρά η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε των εντυπωσιακό αριθμό των 670 υπογραφών προκειμένου να προκειμένου να πιστοποιηθεί η υποψηφιότητά της, έναντι 317 και 300 των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Ανδρέα Λοβέρδου αντίστοιχα. Εντούτοις το προβάδισμα αυτό της κυρίας Γεννηματά δεν επιβεβαιώθηκε στην εκλογική διαδικασία για τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις στη σφαίρα επιρροής της είναι μόλις το 20% των μελών. Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 145 μέλη, οι 130 είναι οι εκλεγμένοι και οι 30 οι συμμετέχοντες αριστίδην, δηλαδή βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Γύρω στο 40 με 45% της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκεται στον έλεγχο του γραμματέα του κόμματος και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παρά τις πιέσεις, δεν αποφάσισε να είναι υποψήφιος πρόεδρος, έδειξε ότι μπορεί να ελέγχει τα κομματικά όργανα και από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται. Ο κ. Ανδρουλάκης μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί υπέρ ενός ή άλλου υποψήφιου προέδρου και δεν αποκλείεται να εκφραστεί στον δεύτερο γύρω.

Σε ό,τι αφορά στους άλλους δύο υποψήφιους προέδρους, τους κ.κ. Λοβέρδο και Κωνσταντινόπουλο, φαίνεται ότι και οι δύο μαζί ελέγχουν το 35% της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ένας μικρός αριθμός συνέδρων βρίσκεται κοντά στον Κώστα Σκανδαλίδη. Πάντως οι Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θεωρείται βέβαιο ότι ο ένας θα στηρίξει τον άλλον κατά το δεύτερο γύρο. 

Τα αποτελέσματα της ΚΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής του συνεδρίου, αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν οι ποσοστώσεις των γυναικών, 30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών, και των Αποδήμων 5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών, η τελική σύνθεση της νέας ΚΠΕ διαμορφώνεται κατά σειρά εκλογής ως εξής:



Ανδρέας Μπελεγρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου