Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Άσπρα δόντια ξέξασπρα… στο σπίτι!!!

Πολλοί από εμάς που είτε καπνίζουμε, είτε πίνουμε πολύ καφέ ή κόκκινο κρασί, ανέκαθεν μάς απασχολούσε το θέμα της λεύκανσης των δοντιών!
Και καθώς, δεν θέλουμε τα δόντια μας να είναι ασορτί με το μαύρισμά μας το καλοκαίρι, σας παρουσιάζω κάποιους τρόπους λεύκανσης που μπορείτε να εφαρμόσετε σπίτι σας-εάν δεν θέλετε να τρέχετε στον οδοντίατρο!




Η απλή λευκαντική οδοντόκρεμα, η οποία είναι η πιο οικονομική μέθοδος για ν’ ασπρίσουν τα δόντια σας. Μπορείτε να τη βρείτε παντού και η τιμή της δεν ξεπερνάει τα 7-8 ευρώ. Εφαρμόστε 1 ή 2 φορές τη μέρα, ανάλογα με τις οδηγίες που έχει στη συσκευασία. Βέβαια μην περιμένετε και θεαματικά αποτελέσματα!

Tip: δείτε στα συστατικά της εάν περιέχει μπλε κοβαρίνη, η οποία βοηθάει τα δόντια να φαίνονται λιγότερο κίτρινα.

Τα λευκαντικά μασελάκια είναι η επόμενη πρόταση. Το κόστος τους κυμαίνεται από 20-30 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε κυρίως από φαρμακεία ή και καταστήματα καλλυντικών. Είναι κενά μασελάκια που τα τοποθετείτε στα δόντια αφού πρώτα τα γεμίσετε με συγκεκριμένη ποσότητα του ειδικού gel που έχει η συσκευασία και που ουσιαστικά κάνει όλη τη δουλειά. Συνήθως τα φοράτε για 20-30’. Πριν από τη χρήση του, φροντίστε να καθαρίσετε πολύ καλά τα δόντια σας και να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες του προϊόντος. Αποτελέσματα ορατά μέσα σε 1-2 εβδομάδες.

Οι ταινίες λεύκανσης είναι μία ακόμα μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε σπίτι. Πρόκειται για πολύ λεπτές λωρίδες που κολλάτε στα πάνω και στα κάτω δόντια. Το θετικό στις ταινίες λεύκανσης είναι ότι έχουν ήδη τοποθετημένη την απαραίτητη ποσότητα gel πάνω τους. Το μειονέκτημά τους είναι ότι καλύπτουν μέχρι και 8 δόντια, οπότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αρκετές εφαρμογές. Η τιμή τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 45 ευρώ. Διαφορά θα δείτε περίπου μετά από 2 εβδομάδες χρήσης.

Tip: τσεκάρετε στη συσκευασία αν περιέχουν διοξείδιο του χλωρίου και αν ναι, αποφύγετέ το, καθώς πρόκειται για ουσία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σμάλτο των δοντιών σας.

Τα λευκαντικά πινέλα είναι ένας ακόμα απλός και οικονομικός τρόπος για λεύκανση δοντιών. Απλά περνάτε το πινέλο πάνω από τα δόντια σας και… αυτό είναι όλο!!

Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να συμβουλεύεστε και να εφαρμόζετε πάντα τις οδηγίες κάθε προϊόντος, για να μην έχετε κανένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα!

Και φυσικά.. καλή επιτυχία!
Γράφει η Μαρία Κωνσταντοπούλου
www.post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου