Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Θρίλερ» με τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Αλ Μπαγκνταντί

«Θρίλερ» με τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Αλ Μπαγκνταντί
Είναι σοβαρά τραυματισμένος ή νεκρός σε αεροπορική επιδρομή; - Ποιος ο αντικαταστάτης του που αυτοαποκαλείται «χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους»

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τον ηγέτη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκανταντί, είτε να έχει τραυματιστεί σοβαρά, είτε να έχει σκοτωθεί σε αεροπορική επιδρομή.




Τον περασμένο Απρίλιο είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει πέσει θύμα επιδρομής της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ, ωστόσο έκτοτε συγκεχυμένα είναι τα στοιχεία για την κατάστασή του.

Ωστόσο, η συχνότερη παρουσία του υπ’αριθμόν δύο της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Αλαά Αφρί, ενισχύει τις φήμες για την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφους από τη Μέση Ανατολή, είναι πιθανό ο Αλ Μπαγκνταντί να φέρει τραύματα στην σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να κινηθεί.

Ένδειξη της κατάστασης είναι ότι ο Αλαά Αφρί πραγματοποίησε ομιλία στους ακολούθους του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο τζαμί της Μοσούλης που εμφανιζόταν ο Αλ Μπαγκνταντί.


Ο Αμπού Αλαά Αφρί

Μάλιστα, αυτοαποκαλέστηκε «χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους» και προειδοποίησε ότι «χειρότερες ημέρες θα έρθουν», χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της οργάνωσης.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην καθηγητής Φυσικής αναμένεται να είναι ο νέος ηγέτης των τζιχαντιστών όταν πεθάνει ο Αλ Μπαγκνταντί, υπόθεση που επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος της ιρακινής κυβέρνησης, Χισάμ αλ Χασίμι, ο οποίος μιλώντας στο Newsweek δήλωσε με σιγουριά: «Ο Αλαά Αφρί θα είναι ο ηγέτης του ΙΚ αν ο Αλ Μπαγκνταντί πεθάνει».

Ο αλ Χασίμι εξήγησε πως ο Αλαά Αφρί, όνομα που σημαίνει «πρόσωπο της Γης», είναι μία χαρισματική φιγούρα, ο οποίος είναι γνωστός ανάμεσα στους μαχητές του ΙΚ και είναι έτοιμος να αναλάβει την διοίκηση της οργάνωσης αν ο χαλίφης του ΙΚ χάσει τη ζωή του.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως δεν είναι τυχαίο ότι η παρουσία του Αλαά Αφρί συμπίπτει με δεκάδες αναρτήσεις στο Twitter από υποστηρικτές των τζιχαντιστών που προειδοποιούν με επιθέσεις στο Λονδίνο ή σε εμπορικές πτήσεις.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, μάλιστα, πως η στρατηγική του Αλαά Αφρί θα συμπεριλαμβάνει και επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στην Δύση από υποστηρικτές του ΙΚ.

Ο σύμβουλος της ιρακινής κυβέρνησης τόνισε στο Newsweek πως ο πρώην καθηγητής είναι το «ανερχόμενο αστέρι» του ΙΚ και έχει γίνει ακόμα πιο σημαντικός από τον Αλ Μπαγκνταντί τον τελευταίο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου