Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση - “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ”

Αθήνα, 02/04/2015
Αρ.πρωτ.: 18
Προς: Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: Αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,
σχετικά με το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ”




Κύριε Πρόεδρε,
Με την υπ’ αριθ. 716/30.03.2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής, χορηγήθηκε 10η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου μέχρι και την 31-03-2016.

Το παραπάνω έργο είχε Συμβατική Προθεσμία Λήξης μετά και τη Δοκιμαστική Λειτουργία την 30/04/2009. Από τότε έχουν χορηγηθεί 9 συνεχείς παρατάσεις με καταληκτική ημερομηνία την 31/03/2015.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εκφράσει την αντίθεσή της για το έργο αλλά και η πλειοψηφία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας προεκλογικά κατήγγειλε σε όλους τους τόνους τη Διοίκηση Σγουρού για τη κατασκευή του έργου, χαρακτηρίζοντάς το Φαραωνικό και ζητούσε να σταματήσει κάθε εργασία που έχει σχέση με την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ενός έργου άκρως επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.
Μετεκλογικά όμως έβαλε στον Προϋπολογισμό του 2015 δύο εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, ξεχνώντας ότι το έργο «εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα». Αποφεύγει επίσης να καταθέσει τις θέσεις της Περιφερειακής Αρχής και του ΕΔΣΝΑ για το περιεχόμενο της αναθεώρησης / τροποποίησης του ΠΕΣΔΑ, παρά το ότι επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει:
  • Την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής επιτροπής και το σταμάτημα κάθε εργασίας που έχει σχέση με το συγκεκριμένο έργο.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου