Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δεν θα κάνει πάρτι φέτος η Ριμπολόβλεβα στο Σκορπιό

 
Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ βρίσκεται στο Λονδίνο εκεί όπου με
λιγοστούς φίλους θα γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά τηςΜακριά από το Σκορπιό θα σβήσει τα 26 κεράκια της τούρτας της η Κάτια Ριμπολόβλεβα αφού φέτος δεν θα είναι στο ελληνικό νησί της οικογένειά της όπως είχε γίνει πέρυσι τον ίδιο καιρό.






Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ βρίσκεται στο Λονδίνο εκεί όπου με λιγοστούς φίλους θα γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Η φετινή γιορτή δεν θα έχει καμία σχέση με το περυσινό πάρτι εξαιτίας του οποίου ολόκληρος ο κόσμος έμαθε για τη Λευκάδα και το Σκορπιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες στο Σκορπιό είναι μονάχα το προσωπικό και άτομα που βοηθούν σε εργασίες που γίνονται. Ο Ρώσος κροίσος είχε έρθει την περασμένη εβδομάδα και κάθισε για λίγα 24ωρα ενώ η Κάτια αναμένεται να έρθει στα μέσα Ιουνίου για τις πρώτες τις διακοπές, ενώ θα ακολουθήσει και ο πατέρας της.

Τι είχε γίνει πέρυσι

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι τέτοιο καιρό ο Σκορπιός αλλά και η Λευκάδα κινούνταν στους ρυθμούς του γενέθλιου πάρτι της Κάτιας Ριμπολόβλεβα.

Το …prequel του τριήμερου event είχε αρχίσει με βροχές, κρύο και δυνατούς ανέμους. Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε επιλέξει τον «επίγειο παράδεισό της», όπως αποκαλεί το θρυλικό νησί του Ωνάση, για να γιορτάσει τα 25α της γενέθλιά της.

Οι πρώτοι καλεσμένοι είχαν φθάσει μια ημέρα πριν από τα γενέθλια και ήταν κυρίως συμφοιτητές της, αλλά και φίλοι- επιχειρηματίες του πατέρα της, οι περισσότεροι εκ των οποίων διέμειναν σε μίνι κρουαζιερόπλοιο. Ο άστατος καιρός με το κρύο και τη βροχή δεν είχε επιτρέψει στους θαμώνες του Σκορπιού να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο, για τα οποία όλο το χειμώνα η Κάτια Ριμπολόβλεβα τους μιλούσε.



Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, παίκτες μαζί με μέλη της τεχνικής ηγεσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό, ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα, είχαν φθάσει με τα ιδιωτικά τους τζετ στο Άκτιο και στη συνέχεια με τα δυο ελικόπτερα που είχε στη διάθεσή της η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έφθασαν στο Σκορπιό. Το «παρών» στο μεγάλο πάρτι έδωσε και η Σαρλότ Κασιράγκι, που γνωρίζει την Κάτια από τους ιππικούς αγώνες. Επίσης, μεταξύ των 150 προσκεκλημμένων, εκτός από την οικογένεια Γκριμάλντι του Μονακό, υπήρξαν Ρώσοι, Γάλλοι, Κύπριοι και Αμερικανοί διεθνούς κύρους επιχειρηματίες και επενδυτές. Ανάμεσά τους, ο Marc Lasry της Avenue Capital Group, ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου και συν-ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Μίλγουόκι Μπάκς, αλλά και ο Danny Loeb της Third Point ενός άλλου ισχυρού παγκόσμιουhedge Fund.

Η πιο ξεσηκωτική μπάντα στον κόσμο οι gypsy punk rockers Gogol Bordello, ο βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του τζετ σκι Τζέιμς Μπούσελ, αλλά και ακροβάτες που μιμήθηκαν το διάσημο Cirque du Soleil ήταν οι υπεύθυνοι για τη διασκέδαση των καλεσμένων, αρκετοί εκ των οποίων το πρωί της 4ης Ιουνίου 2014 είχαν ντυθεί πειρατές και είχαν παίξει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.




Τα φετινά μέτρα ασφαλείας και ο πόλεμος με επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα «πόλεμος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει για τα μέτρα ασφαλείας στο Σκορπιό. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Ριμπολόβλεβ ήρθε σε επαφή με το Λιμεναρχείο και ζήτησε να πάρει κάποια μέτρα ασφαλείας για τις ημέρες που θα φιλοξενεί στο Σκορπιό διεθνείς προσωπικότητες, είτε ηθοποιούς του Χόλυγουντ, είτε παγκοσμίου φήμης αθλητές αλλά και πολιτικούς ηγέτες. Εκπρόσωποι της οικογένειας επισκέφθηκαν πριν την καλοκαιρινή περίοδο τη Λευκάδα και συζήτησαν με ιδιοκτήτες των σκαφών – που περιλαμβάνουν τον Σκορπιό στην περιοδεία που προσφέρουν σε τουρίστες – καθώς και με τους ψαράδες αυτές τις νέες ρυθμίσεις και υπήρξε μια συμφωνία ούτως ώστε όλες οι πλευρές να μείνουν ικανοποιημένες.

Ωστόσο, όπως λένε στο protothema.gr άνθρωποι από το Νυδρί και τη Λευκάδα, δυο τρία άτομα, άγνωστο γιατί, άρχισαν να προκαλούν αδικαιολόγητο θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο στην ουσία θέμα, απειλώντας το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της Λευκάδας και του νέου της γείτονα στο Σκορπιό.



Τα συμφέροντα των δύο τριών ατόμων έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των 40 και πλέον οικογενειών που έχουν βρει δουλειά στο Σκορπιό, αλλά και των δεκάδων άλλων που έμμεσα επωφελούνται από την οικογένεια Ριμπολόβλεβ, όπως είναι προμηθευτές, αλλά και εργάτες που ανακαινίζουν το Σκορπιό. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη δουλειά που έχουν βρει μέσω της οικογένειας Ριμπολόβλεβ αρκετές οικογένειες, ο Ρώσος κροίσος έχει κάνει δωρεές στο Δημαρχείο, στο Νοσοκομείο Λευκάδας, στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά και στο Λιμεναρχείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το εργατικό κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας έβγαλε ανακοίνωση-καταγγελία στην οποία ανέφερε πως έχει απαγορευτεί στους ψαράδες να περνούν τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο Σκορπιό και το Σκορπίδι.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου