Το γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια αλλεργία παραμένει ένα μυστήριο στην ιατρική κοινότητα. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αλλεργίες, η καλύτερη γραμμή άμυνας είναι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα των αλλεργιών όπως είναι το φτέρνισμα, η ρινική καταρροή, τα υγρά μάτια, η ρινική συμφόρηση, η κνίδωση κ.ά.Οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή του σώματός μας. «Ένοχοι» για την πρόκληση αλλεργίας μπορεί να είναι πολλοί.
Από ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα, αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα, απορρυπαντικά και χημικά μέχρι το γρασίδι, τα γαλακτοκομικάπροϊόντα και το κρέας της αγελάδας, τη σκόνη του σπιτιού, τα κατοικίδια ζώα, το σιτάρι, τις χρωστικές ουσίες, τα πρόσθετα και συντηρητικά και άλλα.
Γενικά, όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάποια τροφή μας δημιουργεί πρόβλημα, εάν την απομακρύνουμε από τη διατροφή μας, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι προκαλεί την αλλεργία. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη στο αγελαδινό γάλα, είναι ο συχνός «δράστης» για πρόκληση αλλεργίας στα άτομα με γενετική προδιάθεση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr
Από ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα, αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα, απορρυπαντικά και χημικά μέχρι το γρασίδι, τα γαλακτοκομικάπροϊόντα και το κρέας της αγελάδας, τη σκόνη του σπιτιού, τα κατοικίδια ζώα, το σιτάρι, τις χρωστικές ουσίες, τα πρόσθετα και συντηρητικά και άλλα.
Γενικά, όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάποια τροφή μας δημιουργεί πρόβλημα, εάν την απομακρύνουμε από τη διατροφή μας, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι προκαλεί την αλλεργία. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη στο αγελαδινό γάλα, είναι ο συχνός «δράστης» για πρόκληση αλλεργίας στα άτομα με γενετική προδιάθεση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου