Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στροφή 180 μοιρών από τον Κάμερον Τηλεφώνησε στον Γιούνκερ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουινγκ Στριτ.Μετά την απομόνωση του Βρετανού πρωθυπουργού από τους λοιπούς Ευρωπαίους ηγέτες, οι δύο άντρες συζήτησαν για το πώς θα εργαστούν μαζί, με σκοπό να κάνουν την ΕΕ πιο ανταγωνιστικήΣτροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος, έπειτα από τον «πόλεμο» που είχε εξαπολύσει κατά του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αποφάσισε να του τηλεφωνήσει το απόγευμα της Κυριακής για να τον συγχαρεί.

Ο Κάμερον, ο οποίος αντιτάχθηκε σθεναρά στην επιλογή Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν και μάλιστα τον καταψήφισε, μαζί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, φαίνεται πώς αλλάζει τελείως τη στάση του, ζητώντας μάλιστα από τον κ. Γιούνκερ να συνεργαστούν.

Τι κι αν ο Κάμερον θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου φεντεραλιστή και όχι ικανό να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος θεωρεί αναγκαίες για την Ευρώπη; Τι κι αν είχε προειδοποιήσει ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να εμποδίσει την εκλογή του; Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε το απόγεμα της Κυριακής ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τηλεφώνησε στον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας, ο κ. Κάμερον επικοινώνησε με τον κ. Γιούνκερ προκειμένου να τον συγχαρεί, ενώ οι δύο άντρες συζήτησαν για το πως θα εργαστούν μαζί με σκοπό να κάνουν την ΕΕ περισσότερο ανταγωνιστική.

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε τη δέσμευση του τέως προέδρου του Eurogroup να βρεθεί μια δίκαιη λύση για τη Βρετανία, ενώ συμφώνησαν να συνομιλήσουν ξανά μετά την εκλογή του κ. Γιούνκερ, στις 16 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου