Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Malaysia Airlines: Νέα στοιχεία δείχνουν σαμποτάζ των συστημάτων στο κόκπιτ

 
Ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση από Ολλανδούς Κάποιος στην καμπίνα σκόπιμα προσπάθησε να απενεργοποιήσει ένα ή περισσότερα συστήματα που σχετίζονται με τη μονάδα δορυφορικών δεδομένων αεροσκαφών ώστε να αποφευχθεί η ανίχνευση από τα ραντάρΝέα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με την υπόθεση του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines. Σύμφωνα με αυτά κάποιος αλλοίωσε σκόπιμα τον εξοπλισμό στο κόκπιτ του αεροσκάφους λίγο πριν στρίψει νότια με πορεία προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας το αεροσκάφος πιστεύεται ότι υπέστη διακοπή ρεύματος αφότου εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι οι αποδείξεις δείχνουν ότι κάποιος στην καμπίνα σκόπιμα προσπάθησε να απενεργοποιήσει ένα ή περισσότερα συστήματα που σχετίζονται με τη μονάδα δορυφορικών δεδομένων αεροσκαφών και ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποφευχθεί η ανίχνευση από τα ραντάρ.

Τα στοιχεία προέρχονται από την περαιτέρω ανάλυση των διαθέσιμων δορυφορικών δεδομένων, σύμφωνα με τα οποία το αεροπλάνο έκανε αίτημα να συνδεθεί με τον δορυφόρο περίπου 90 λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Όπως αναφέρει η έκθεση: «Το αίτημα για σύνδεση κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι σύνηθες. Μια ανάλυση που έγινε, έδιεξε ότι τα χαρακτηριστικά και η ώρα που επιλέχθηκε για το αίτημα σύνδεσης ταίριαζαν καλύτερα σαν αποτέλεσμα μιας διακοπής ρεύματος.

Στο μεταξύ, Ολλανδοί μηχανικοί ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα μια πολύμηνη έρευνα για την χαρτογράφηση του εδάφους σε μεγάλα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, που αποτελεί το επόμενο βήμα στις έρευνες για την ανεύρεση του ναυαγίου του χαμένου Boeing.

Η έρευνα αναμένεται να κοστίσει τον πρώτο χρόνο 60 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου