Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Με «πλαστικό χρήμα» κάθε αγορά άνω των 30 ευρώ

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.Ελεύθεροι επαγγελματίες υπογραμμίζουν όμως ότι το κόστος για την απόκτηση του ανάλογου εξοπλισμού ξεπερνά τα 1.000 ευρώΤη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν με χρεωστική ή με πιστωτική κάρτα αγορές και αμοιβές που ξεπερνούν τα 30 ευρώ υποχρεούνται να δίνουν οι Ιταλοί έμποροι και επαγγελματίες από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να περιορίσει την φοροδιαφυγή, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στην Ιταλία.

Ελεύθεροι επαγγελματίες υπογραμμίζουν όμως ότι το κόστος για την απόκτηση του εξοπλισμού ο οποίος θα επιτρέπει να γίνονται οι πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Στην νέα αυτή πρωτοβουλία κατά της φοροδιαφυγής, υπάρχει κάτι το οποίο εκ πρώτης όψεως μοιάζει δύσκολο να κατανοηθεί: για τους κατόχους εμπορικών επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που δεν θελήσουν να προσαρμοσθούν, δεν προβλέπεται καμιά κύρωση.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ιταλικών αρχών, η παραοικονομία παράγει ετήσιο τζίρο ο οποίος αντιστοιχεί στο 17% του ΑΕΠ της χώρας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας υπολογίζει πως κάθε χρόνο κατά μέσον όρο καθένας Ιταλός κάνει 74 πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» έναντι 194 κατά μέσο όρο στα άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου