Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες που σου στερούν ενέργεια

Τι πρέπει να αλλάξετε στη διατροφή σας.Τρώτε τροφές με σίδηρο - Μείνετε μακριά από τα
επεξεργασμένα τρόφιμα - Απαλλαγείτε από τα τηγανητά και την καφεΐνη
Πολλές φορές νιώθουμε υποτονικά και χωρίς ενέργεια. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, από την κακή διατροφή, έως και τον «κακό» ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται με τον ύπνο. Άλλοι αργούν μέχρι να κοιμηθούν και άλλοι κοιμούνται πολύ ελαφρά και ξυπνούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο ύπνος συνδέεται άμεσα με την ενέργεια και τις διατροφικές συνήθειες. Πολλοί επιλέγουν να κάνουν κάποια δίαιτα, η οποία όμως είναι βλαβερή για τον οργανισμό, καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.
Δείτε κάποιες προτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.
1. Τρώτε τροφές με σίδηρο
Σίγουρα, αν τρώτε μόνο τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως το γάλα, το τυρί και οι πατάτες, η ενέργειά σας θα πιάσει... πάτο.
Καλό θα είναι να βάλετε στη διατροφή σας μεγάλες πηγές σιδήρου, όπως είναι το βόειο κρέας, τα ψάρια, τα φασόλια, οι φακές και τα πουλερικά. Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός, καθώς βοηθά να μεταφερθεί το οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλο το σώμα
2. Μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συνήθως λιγότερες ίνες και περισσότερη ζάχαρη από άλλα τρόφιμα, τα οποία τα καθιστούν πολύ βλαβερά για την υγεία και κατά συνέπεια για την ενέργεια. Η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται στενά με ζητήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.
3. Απαλλαγείτε από τηγανητά και καφεΐνη
Τα τηγανισμένα τρόφιμα θα σας προκαλέσουν υπνηλία, επειδή το πεπτικό σύστημα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από το συνηθισμένο για την επεξεργασία των λιπών που περιέχουν. Οι βλαβερές συνέπειας των λιπαρών είναι γνωστές. Τηγανητά τρόφιμα μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες και να σκληρύνουν τα κύτταρα του αίματος και μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα.
Η καφεΐνη, επίσης, θα πρέπει μην αποτελεί καθημερινή διατροφική συνήθεια. Αν και ο καφές είναι διεγερτικός, θα σας κάνει μετά από λίγο να αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένοι.
Προσπαθήστε λοιπόν να αντικαταστήσετε τον καφέ με ένα φλιτζάνι τσάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου