Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Δύο ενστάσεις στο Εκλογοδικείο κατά των ευρωεκλογών

Zητούν την μεταρρύθμιση της κατανομής των 21 εδρών στο ΕK.Αντισυνταγματικό είναι το πλαφόν του 3% για την είσοδο στην Ευρωβουλή, υποστηρίζει το κόμμα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες»Αντισυνταγματικό είναι το πλαφόν του 3% για την είσοδο στην Ευρωβουλή, υποστηρίζει με ένστασή του στο Εκλογοδικείο το κόμμα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεώργιος Χατζημαρκάκης, Μιχαήλ Ατσαλάκης και Εμμανουήλ Παυλάκης, οι οποίοι παρέμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

Όλοι στρέφονται κατά της ανάδειξης του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεωργίου Επιτήδειου και του ΚΚΕ Σωτηρίου Ζαριανόπουλου και ζητούν την μεταρρύθμιση της κατανομής των 21 εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 4255/2014, με την οποία επιβάλλεται ελάχιστο όριο εισόδου στην Ευρωβουλή το 3% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Η επίμαχη διάταξη προσκρούει, σύμφωνα με τους «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος και της αναλογικότητας.

Παράλληλα, κοινή ένσταση κατέθεσαν στο Εκλογοδικείο η «Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις», ο «Εθνικό Λαϊκός Σχηματισμός», το «Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας» και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Οδυσσέας Τηλιγάδας και Κωνσταντίνος Γκέκας.

Στρέφονται κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών κομμάτων, Ευρωβουλευτών κ.λπ. και ζητούν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση των Ευροεκλογών της 25 Μαΐου 2014, την έκπτωση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την έκπτωση από όλα τα δημόσια αξιώματα όλων των κυβερνητικών στελεχών, την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εκλεγέντων βουλευτών, την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, την μείωση των βουλευτών στους 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου