Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Άννα Ραφτοπούλου - «Vi Veri Veniversum Vivus Vici»

Συμμετέχω σε συλλόγους σημαίνει ότι συμμετέχω και προσφέρω σε μια κοινή προσπάθεια, κάνοντας πράξη στην καθημερινή μου ζωή και στις σχέσεις μου με τους άλλους, αξίες όπως αυτές της φροντίδας για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, της γενναιοδωρίας, της αγάπης, της κατανόησης, του σεβασμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας και της τιμιότητας.
Οι δράσεις Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς προσφέρουν στον κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία να συμμετέχει και να εμπλέκεται στη ζωή της κοινότητας της
πόλης μέσω προγραμμάτων και ενεργειών που στόχο έχουν την υποστήριξη και βοήθεια άλλων συνανθρώπων του που το έχουν ανάγκη, τη φροντίδα του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της κοινωνικότητας και ομαδικότητας στους συμπολίτες μας, την ανάδειξη της ιστορίας και παράδοσης της πόλης.
Σε μια κοινωνία που καθημερινά διαπιστώνουμε ότι το ατομικό συμφέρον επικρατεί επί του συλλογικού, όπου το προσωπικό όφελος κυριαρχεί επί του κοινωνικού, η κοινωνική προσφορά έρχεται για να προσδώσει στον ατομικισμό τη συλλογική και κοινωνική του διάσταση. Γεμίζει την ψυχή και καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου να είναι ον κοινωνικό.
Ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η συλλογική προσπάθεια και η δημοκρατία είναι η απαρχή του κάθε συλλόγου και τις Ομοσπονδίας συλλόγων. Η Ομοσπονδία είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1982. Για πάρα πολλά χρόνια λειτούργησε με πολύ μεράκι από το τότε Κεντρικό Συμβούλιο της. Έπαιζε καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης και κατάφερε να υλοποιήσει πολλούς από τους στόχους τους. Μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και λόγω προβλημάτων των μελών της αποδυναμώθηκε πλήρως, αλλά το 2009 συνέχισε με νέο κεντρικό συμβούλιο τον αγώνα για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, προσπαθώντας να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κοντά μας και άνθρωποι που συμμετείχαν στην Ομοσπονδία από τα πρώτα χρόνια λειτουργία της και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και εκπολιτιστικών συλλόγων αποτελείται από 20 και πλέον συλλόγους που καθημερινά αγωνίζονται για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών, των συλλόγων, του Δήμου και για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Έχουμε καταπιαστεί με πάρα πολλά θέματα του τόπου μας και έχουμε αφιερώσει αμέτρητες ώρες από την καθημερινότητα μας γι αυτά. Μερικές από τις πολλές ενέργειες μας είναι οι ακόλουθες:
-Καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών της Αρτέμιδος που διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και αποτύπωση τους σε ψηφιακό αρχείο.
-Οριοθέτηση Οικισμών εκτός σχεδίου περιοχών. Με την προτροπή μας προσέλαβε ο Δήμος μελετητικό γραφείο ώστε να οριοθετηθούν όλοι οι Οικισμοί Σπάτων και Αρτέμιδος (αφού του είχαμε παραδώσει πλήρη οριοθέτηση και πλήρη φάκελο με στοιχεία αν περιοχή). Αυτό θα απαλλάξει την κάθε ιδιοκτησία με δασικό πρόβλημα από την πιθανή ένσταση επί των δασικών χαρτών όταν αυτοί αναρτηθούν.
-Συμβάλαμε καθοριστικά στην επαναφορά της 24ης λειτουργίας του Κέντρου υγείας Σπάτων και την καλύτερη στελέχωση του.
-Μετά από έντονες οχλήσεις στην περιφέρεια διορθώθηκε ο κακός σχεδιασμός του κόμβου στην συμβολή της Λ. Καραμανλή με την Αγ. Ιωάννου.
-Συμβάλαμε καθοριστικά στην μείωση της ηχορύπανσης από το αεροδρόμιο
-Οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία πολιτιστικές εκδηλώσεις (αφιερώματα στο Δημοτικό τραγούδι, στον Δ. Σολωμό, στον Κ. Καβάφη, στον Ν. Καζαντζάκη και πολλά άλλα)
-Με πολύ μεράκι και μεγάλη προσπάθεια συντηρούμε τον θεσμό των Βραυρωνίων που δίνει ζωή στην πόλη μας και αναδεικνύει την ιστορία της.
Με δεκάδες ακόμα θέματα έχει ασχοληθεί η Ομοσπονδία έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου. Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν κινήθηκε κανένα από τα μέλη μας ποτέ με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον ή το προσωπικό του όφελος.
Τους τελευταίους μήνες δεχόμαστε έντονη επίθεση από συγκεκριμένους ανθρώπους. Η αναστάτωση ξεκίνησε από ανθρώπους που ενώ επι χρόνια ήταν δίπλα μας ξαφνικά κατευθυνόμενοι από την πικρία τους βρέθηκαν απέναντι μας. Συνεχίστηκε με την συσπείρωση ανθρώπων που κάποια στιγμή ήρθαν σε ρήξη μαζί μας για συγκεκριμένους αβάσιμους λόγους και ανθρώπων που δεν συμφωνούν με τις θέσεις και τους αγώνες μας. Να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οπότε και όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ξεκουράζονταν ενώ εμείς ασταμάτητα δουλεύαμε για την πόλη μας προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.
Η Ομοσπονδία δεν τηρεί εσωστρεφές προφίλ, όχι, απλά έχει με πάρα πολλά σοβαρά θέματα να ασχοληθεί για να αναλώνεται με τις προσωπικές κόντρες και να απαντά σε μικρόψυχες και ανυπόστατες κατηγορίες.
Εμείς δεν έχουμε με κανέναν διαφορές, όλους τους θέλουμε κοντά μας. Η συλλογικότητα και η δημοκρατία είναι για εμάς το παν. Σε κάθε μας ενέργεια τηρούμε τις τυπικές διαδικασίες ακολουθούμε ότι προβλέπει το καταστατικό μας και εργαζόμαστε απολύτως συλλογικά, δημοκρατικά και πάντα επώνυμα. Η ανωνυμίες και οι υπόγειες κινήσεις για εμάς είναι άγνωστες και καταδικαστέες.
Η Ομοσπονδία παρόλο τον πόλεμο που δέχεται καθημερινά θα συνεχίσει απτόητη της προσπάθειες της για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, την προώθηση θέσεων και αρχών.
Θέλω να δηλώσω πως παρόλο τον πόλεμο που δέχομαι εγώ προσωπικά και παρ’ όλες τις απειλές δεν θα εγκαταλείψω για κανένα λόγο την Ομοσπονδία, δεν θα απογοητεύσω τα μέλη της που με εξέλεγξαν Πρόεδρο, μαζί τους θα συνεχίσω να δίνω τον αγώνα τον καλό, χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς συμφέρον.
Με εκτίμηση
Άννα Ραφτοπούλου
Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εξ & Εκ Συλλόγων Αρτέμιδος
«Vi Veri Veniversum Vivus Vici»= με τη δύναμη της αλήθειας, ζώντας, κατέκτησα το σύμπαν, Βολφγκανγκ Γκαίτε


6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ....
    ΒΟΛΦ ΚΑΝΓΚ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ......

    βρε βρε τι ακουμε.......και τι βλεπουμε ,,,φωτο Αλικη ,κειμενο μετα κουλτουρας, ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ......
    Η ΑΛΙΚΗ .... ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΙΤΕ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ
    ΑΑΑΑΑ ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ...ΕΓΡΑΨΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΤΕ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ.
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ?". ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ? ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ14 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:13 π.μ.

    Την απειλη ο εαυτος της,η φωτογραφιας της ο Γκαιτε και τα ψευτοκουλτουριαρικα που γραφει.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ .
    Αλλα δεν το καταλβαινει και συνεχιζει.
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΙΛΑΤΕ ΒΡΕ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ.ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ )?????????????

      Διαγραφή
  5. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ14 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:03 μ.μ.

    ΑΝΗΜΕ ρωτΑ ΘΗΡΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ.
    Δηλαδη τοσο καιρο ηταν παρανομoi και τωρα ....τρεχουν .Ελπιζω να βγαλατε το εκ πολιτισμου.
    μας ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΘΗΡΙΑ..........
    Απιστευτη πλακα εχουν οι εκπολιτιστες.....
    διαβαζουν βολφ ΓΚΑΝΓΚ και ακουνε ΜΟυ ΤΖΑΡΤ βολφ γκανγκ ΑΜΑDEUS ....
    Να ειστε καλα γελασα παλι. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ .
    Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
    Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ
    και αλλα παιδικα παραμυθια ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    Ξεχασατε το κοριτσακι με τα σπιρτα αλλα αυτο δεν ταιριαζει στην ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου