Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου - ιδρύθηκε Γραφείο Εθελοντισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Εθελοντισμού σύστησε η Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση της εθελοντικής εργασίας
Η Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου, με απόφασή της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζει
ο Καλλικράτης, σύστησε Γραφείο Εθελοντισμού για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των εθελοντικών ομάδων και την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας.
ΟΙ αρμοδιότητες και οι στόχοι του Γραφείου Εθελοντισμού είναι:
·       Ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης
·       Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντών, με αποστολή την παροχή υπηρεσιών εθελοντισμού στους τομείς της πυροφύλαξης, της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κ.λπ.
·       Διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
·       Υποστήριξη των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, σωματείων και συλλόγων
·       Τήρηση και διαρκή επικαιροποίηση του μητρώου εθελοντών, των ομάδων εργασίας από εθελοντές πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου και των τοπικών φορέων με προσφορά και δράση στον τομέα του εθελοντισμού
·       Ανάπτυξη της συνεργασία της Κοινότητας και των τοπικών φορέων με άλλες κοινότητες και φορείς
·       Κατάρτιση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος δράσεων εθελεοντισμού
Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κ. Γιώργος Χριστόπουλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου,  κα Άρτεμις Ξηντάρα και τα μέλη του Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους και τόνισε: «Στον τομέα του εθελοντισμού έχουμε καταφέρει πολλά και θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια και θα στηρίξουμε κάθε δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μια παράλληλη άσκηση φιλανθρωπίας, την οποία στηρίζουμε μονάχα για λόγους συμβολικούς. Για εμάς, ο εθελοντισμός είναι και πράξη βαθιά πολιτική. Είναι βασική έκφραση πολιτισμού μας. Σας καλώ όλους και πάλι να ενισχύσουμε το Γραφείο Εθελοντισμού και να συνδράμουμε με τις ιδέες μας και τη δράση μας. Μόνο με τέτοιες δράσεις θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε και πάλι τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κι ευημερία».
Η Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου έχει ήδη αποστείλει τη σχετική ενημέρωση σε όλους τους φορείς και συλλόγους της περιοχής για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των μελών τους.
Το Γραφείο Εθελοντισμού θα λειτουργεί εντός του Δημοτικού Καταστήματος Πικερμίου και στις Ομάδες Εθελοντών θα μπορούν να εγγραφούν κάτοικοι και δημότες.
Μπορείτε να κατάθεσε την αίτησή σας στο Δημοτικό Γραφείο Πικερμίου ή να τη στείλετε με mail στο dimosrafpik@yahoo.gr. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 210 6039550 και 6936 039069.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου