Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθυστερεί να δώσει στοιχεία στους Επιθωρητές του Υπουργείου Οικονομικών


Για τον έλεγχο της "τρύπας" των εκατόν δύο εκατομμυρίων ευρώ, του Ειδικού Φορέα Δασών
Σε διοικητικό σκόπελο έχει προσκρούσει η έρευνα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Λαμπρινής Τσίρη, όσον αφορά την ανεύρεση στοιχείων, για τους δέκα ύποπτους κωδικούς
του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, από τους οποίους πιθανολογείται ότι χάθηκαν, την περίοδο 2004–2008, τα εκατόν δύο περίπου εκατομμύρια ευρώ, του Ειδικού Φορέα Δασών.
Η Διοίκηση του Κ.Τ.Γ.Κ.Δ. δεν φάνηκε διατεθειμένη, σε μια πρώτη συνάντηση, που είχαμε μαζί τους, να παραδώσει στην Επιθεωρήτρια, τα παραστατικά εκείνα, που θα δικαιολογούσαν τα ποσά που... εμφανίζονται στους Ισολογισμούς, επικαλούμενη διάφορα Διοικητικά εμπόδια, που θα μπορούσε, όμως και να δημιουργήσουν προσκόμματα στον έλεγχο. 
 Η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης εφιστά την προσοχή όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό το μείζον οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο, στην ανάγκη να παρουσιαστούν αποδείξεις, ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αυθαίρετα ποσά, στους Ισολογισμούς και ότι δεν εμφιλοχωρεί, πουθενά, ενδεχόμενος δόλος. 

Τι θα μπορούσε να σημαίνει άραγε το ρηθέν, στη συνάντηση, ότι «η Διοίκηση έχει διαχρονική συνέχεια» και επίσης τι να εννοούν άραγε όταν λένε ότι «οι εντολές για την διαχείριση Δημοσίου χρήματος» και δη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ «δίνονταν προφορικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου»;

www.ixnilatis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου