Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αρτέμιδα - ΗΜΕΡΙΔΑ για το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης στην Αρτέμιδα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 10:30 π.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Η Αρτέμιδα έχει εξελιχτεί και συνεχίζει να εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό από παραθεριστική κωμόπολη σε
τόπο μόνιμης κατοικίας. Δυστυχώς όμως η πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα, τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό, δεν ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η οικιστική έκρηξη.
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα είναι εκρηκτικό και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου. Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα στις περισσότερες των περιπτώσεων σε ακατάλληλα και επικίνδυνα για την ασφάλειά τους κτίρια, στα οποία μόνο μάθημα δεν μπορεί να γίνει, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες υποδομές. Ίσως η πόλη μας να αντιμετωπίζει το πλέον οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: από τις 17 σχολικές μονάδες της πόλης (οι ανάγκες είναι για τουλάχιστον 23 σχολικές μονάδες), μόνο οι 6 έχουν δικό τους ιδιόκτητο κτήριο, ενώ σχεδόν όλες είναι υπερκορεσμένες και μη ασφαλείς.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βαθμίδα της εκπαίδευσης, δεν υπάρχει σχολική μονάδα, που να μην έρχονται οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αντιμέτωποι με το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ακόμα και στα σχολεία που χτίστηκαν πρόσφατα, συσσωρεύονται προβλήματα όπως η κατάργηση διαδρόμων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, πολυμέσων, εξόδων κινδύνου κλπ.
Η Hμερίδα που διοργανώνει η Ένωση την Κυριακή 15/12, αποτελεί σημαντικό σταθμό στις διεκδικήσεις μας. Φιλοδοξούμε όλοι οι «παράγοντες» που έχουν την ευθύνη για τη σημερινή άσχημη κατάσταση, οι οποίοι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν διέξοδο, να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι. Πρωτίστως, φιλοδοξούμε να δεσμευτούν μπροστά στους γονείς, τόσο για ένα σχέδιο που στο άμεσο μέλλον θα ανακουφίσει το πρόβλημα, όσο και για ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την οριστική λύση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε χρηματοδότηση από το κράτος (ΟΣΚ, Περιφέρεια) για την άμεση αγορά οικοπέδων αλλά και τη δέσμευση από τον ΟΣΚ για την ιεράρχηση της προτεραιότητας στα σχολεία του Δήμου.
Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Δεν υπάρχει έλλειψη γνώσης του προβλήματος αλλά έλλειψη βούλησης επίλυσης. Ημερίδες συμβούλια παρασυμβούλια και χρόνια τώρα η ίδια κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου