Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΛ: όλοι σπεύδουν να πάρουν θέση υπέρ ή κατά, κανένας όμως δεν έχει σωστή ενημέρωση

 του Ανδρέα Βασιλόπουλου
Μέσα από τις συζητήσεις που έχω ως ενεργός πολίτης του Δήμου μας, διαπιστώνω κάθε φορά ότι ο λόγος που σκοντάφτει ο Δήμος μας είναι η αδυναμία να συγκροτήσουμε
αποτελεσματικές ομάδες. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε κάθε φορά τον εκάστοτε Δήμαρχο (ιατρό στην παρούσα κατάσταση, υπάλληλο του ΟΤΕ στις προηγούμενες) να προσπαθεί να χειριστεί μόνος του επικοινωνιακά, επιστημονικά και τεχνοκρατικά, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Φοβάμαι ότι Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που σπεύδουν να συμφωνήσουν με τη μία ή την άλλη λύση δεν έχουν αρκετά στοιχεία. Γιατί το κάνουν; Γιατί ξέρουν ότι στην Ελλάδα και ειδικά στο Δημόσιο, κανένας δεν έχει επιπτώσεις για αυτό που επιλέγει.

Είναι προφανές από τα λεγόμενα και τις κατά περιόδους αντίθετες απόψεις που ακούμε από τους Δημάρχους μας, ότι δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι εάν πρέπει να προτιμήσουν τη λύση της Ψυτάλλειας ή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και αυτό οδηγεί στην αδυναμία να πείσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους, αλλά και να εκφράσουν ισχυρό αντίλογο στην ΕΥΔΑΠ ή σε όποιο άλλο φορέα χρειαστεί.

Είμαι σίγουρος και το είχα αναφέρει δημόσια, όταν είχα προσφερθεί μαζί με συναδέλφους μου Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο να μελετήσουμε δωρεάν και τις δύο (ίσως και μία τρίτη) λύσεις, ότι πρέπει να γίνουν δύο –αυτονόητα– βήματα. Να γίνει μία συμπυκνωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη για την ενημέρωση του Δημάρχου, των κατοίκων και των λοιπών φορέων. Να συσταθεί επίσης μία επιτροπή επιστημόνων που και σήμερα στις διαβουλεύσεις, αλλά και μετά κατά την υλοποίηση όποιας λύσης θα επιβλέπουν ώστε να τηρηθούν τα συμφωνημένα. Σε αντίθετη περίπτωση, και η μία λύση και η άλλη είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν αίσιο τέλος για τον Δήμο μας.

7 σχόλια:

  1. Και πότε θα γίνουν οι σχετικές μελέτες για να ενημερωθούν οι κ.κ. Δήμαρχοι τα Δ.Σ. και άλλοι σοφοί των ταλαιπωρημένων αυτών πόλεων (Σπάτων - Αρτέμιδας και Πικερμίου - Ραφήνας), κ.Βασιλόπουλε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ενεκρινε κονδυλιον ..προ 7 μηνων .περιπου.Ο Δημος ΣΠΑΤΑΡΤΕ ΜΝΗΣΙΑΣ ΕΝ....εγραψε κονδυλιον στον προυπολογισμο του 2014.ΤΟΤΕ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ Εδω και 4 χρονια που εσκασε η Ψυτταλεια ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ.
    Ομως δεν μπορειτε να πειτε...οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ.Αντι μελετης εχουμε προεκλογικες ενημερωσεις ο ενας πισω απο τον αλλο .ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ θυμιζει η ιστορια των ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ .και ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΧΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ,για μελετες θα ψαχνουμε τωρα?Η τυχαια ειναι η ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ?Στην Σπαταρτεμιδα δε, αποψε θα γινει ...του τοπικου....εναντια στην δημοτικη αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Βασιλόπουλε, δεν χρειάζονται ούτε καθηγητάδες ούτε ειδικοί, για το θέμα του ΚΕΛ.΄Ισως δεν είσαστε ενημερωμένος ούτε εσείς. Λύσεις υπάρχουν από την ΕΥΔΑΠ, περισσότερες από μία, εκτός απ΄αυτή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Η ΕΥΔΑΠ έχει μελετήσει την σύνδεση της περιοχής μας και με την Ψυττάλεια,δεν την αποκλείει, αλλά την κοστολογεί 30 εκατομμύρια ευρώ, διότι χρειάζονται, αναφέρει το σχετικό έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ, 7 αντλιοστάσια επιπλέον, αυτών των 7 που χρειάζονται για την σύνδεση της Παλλήνης. Σύνολο δηλαδή 14 αντλιοστάσια μέχρι το Σταυρό. Δεν αναφέρει όμως ότι, η κατασκευή ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι κοστίζει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει και άλλο έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, προς το Υπουργείο Μεταφορών , που αναφέρει επίσημα και τεκμηριωμένα ότι, η Ψυττάλεια δύναται και επιβάλλεται να δεχθεί τα λύματα και της Ανατολικής Αττικής, διότι γι αυτό το σκοπό αναβαθμίστηκε. Δεν τα γνωρίζετε αυτά τα έγγραφα; αφού είσαστε ενεργός πολίτης του Δήμου!! Αλλά γιατί να επιβαρύνουμε ακόμη μια περιοχή και μια παραλία κολυμβητική, την μοναδική στην Ανατολική Αττική, που προσελκύει εκατομμύρια λουόμενους τους θερινούς μήνες, ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο εισόδου. Η άποψή μου είναι ότι, οικονομικά συμφέροντα, επηρεάζουν ανώτερα κλιμάκια και τους Δήμους...Η συμφέρουσα οικονομικά, οικολογικά και σύντομη λύση, αποδεδειγμένα, είναι η σύνδεση του αποχετευτικού της περιοχής μας με την Ψυττάλεια. Ας το παραδεχτούν όλα τα κλιμάκια.....Υπάρχει ακόμη χρόνος. Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε.Βασιλόπουλε,δεν ξέρω αν έχεται κάποιο αγορασμένο,ή δουλεμένο πτυχίο,αλλά σίγουρα δεν έχετε την απαιτούμενη εμπειρία,για τέτοια σκ@τ@εργα,τέτοιας εκτάσεως.Ούτε Μελέτες,ούτε Αμελέτητα,θέλουμε,ουτε χρείαζοντε από Βλαχοδήμαρχους.Μελέτες επί Μελετών,τα Αμελέτητα,η Ψυτταλεια το μεγαλύτερο ΚΕΛ ολων,ακόμα δεν λειτουργει πλήρως,λόγω ελλείψεως λυμάτων,που τελικά μπορεί να επεξεργασθεί τα λύματα ολης της ΑΤΤΙΚΗΣ.Αλλα και εκει υπάρχει ενα μέγα σκάνδαλο μίζας,και αρπαχτής,φάγανε ολα τα λεφτα επεζεργασίας της λυματολάσπης,γιά αυτό μιλάνε γιά μικρά ΚΕΛ,να ξαναφάνε χρήμα,και να μην βγεί η ληστεία,της ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ,και πανε και αλλοι τεως ΥΠΟΥΡΓΟΙ,Γραμματεις,και Φαρισαίοι,στον ΚΟΡΥΔΑΛΟ τις ΦΥΛΑΚΕΣ ,και γινουν σκ@τ@ τα λεφτα που εκλεψαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ>ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΗΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ16 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:59 π.μ.

    Οσο βγαινουν οικονομικα στοιχεια τοσο δια φαινεται οτι η λυση Πλατυ Χωραφι ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΛΗΠΤΕΣ.Αυτο πρεπει να αποδειξουν οι δημοι,Και αυτο γινεται με δικη τους μελετη με δικη τους αποφαση ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟ.Τα χρηματα της ΕΕ ενωσης που θα δοθουν για δευτεροβαθμιο ΚΕΛ ,ειναι μεγαλο δελεαρ για τις δυσκολες εποχες που περνανε οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.Οι εμπλεκομενοι δημοι πρεπει να εχουν δικο τους φακελλο που να τεκμηριωνει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ..Με αυτον πανε και διαπραγματευονται οχι με την ΕΥΔΑΠ αλλα με το υπουργειο.Γιατι η ΕΥΔΑΠ οπως το ειπε αλλως τε, προτιμα το ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΠΧ..για να οδευσει στην Ψυτταλεια.Με τι οικονομοτεχνικα κριτηρια το προτιμαει?Με δεδομενο λοιπον οτι υπαρχουν τεραστια συμφεροντα πχ η Ελευσινα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΕΛ χωρις να εχει τα δικτυα ,ΕΤΟΙΜΑ ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?θελει εμπεριστατωμενο φακελλο.ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ .ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ .Μην τους δινουμε πατημα.ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και αυτη δεν θα ειναι απο την ΕΥΔΑΠ για τους λογους που αντιλαμβανομαστε .Καλο ειναι τα επιχειρημματα να σου τα παρεχει ο αντιπαλος με τις αποφασεις του, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ.Δεν συμφωνω καθολου με το πνευμα που εκφραζει ο 1 45 πμ.Τυχαινει να εχω πτυχιο και διδακτορικο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ειναι σκληρα δουλεμενα και αρκετα ψηλα κοστολογημενα για να τα μηδενιζει ο οιοσδηποτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΡΗΜΑ ΣΤΟ Β ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΡΑΦΕΤ ΑΙ ΜΕ Ε ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤ Ε ΚΥΡΙΕ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ.Δεν μας χρειαζοντΑΙ αλλοι ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΕΣ με επιθετα του τυπου μα...σκα.....κλπ κλπ
    αρχη ανδρα δεικνυσι.
    Κριμα να κανετε τοσο ΕΜΦΑΝΗ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ, που τελικως, δεικνυει και απο δεικνυει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ και δεν ειναι ψυλλου πηδημα οπως θα επικαλεσθειτε. ΙΣΩΣ.Γιατι η σκεψη εχει ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ.Αν πασχει το οργανο εκτελεσης ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τρελέναισε περαιτέρω,φίλε μου.Αυτά τα τζάμπα έργα,γιά να φάνε οι Δήμαρχοι,Αντιδήμαρχοι,Εργολάβοι,οσο ειναι η τρισκατάρατη Τροίκα,δέν παίρνουν ούτε δεκάρα.Η Ελευσίνα καλώς έγινε,αν και πολύ νωρίς,δεν νομίζω να λειτουργεί οταν έλθει η ωρα να χρησιμοποιηθει.Με τελικό προορισμό την Ψυττάλεια,θα χρειασθούν πιθανόν περιφερειακά ΚΕΛ,για την πρώτη επεξεργασία,για την πιθανότητα βλάβης του κεντρικού συστήματος.{Δεν γνωρίζω τις τεχνικές γνώσεις σου,και για αυτό μένω στα γενικά}.Η Ελευσίνα προορίζεται,να επεξεργάζεται Βιομηχανικά Απόβλητα,σε συνδυασμό με την επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι,και της δύο επενδύσεις στο Θριάσιο.Ειναι πολύ πιο περίπλοκα θέματα,για ΣΓΟΥΡΑ,ΜΑΡΚΑ,ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΑ,και αλλα επαρχιωτάκια, κλεφτρόνια,λαμόγια,που θέλουν να αρπάξουν κάτι,σαν σύγχρονοι σαλταδόροι.και να πάνε στα μπουζουκλερί,να τα σκορπίσουν.ΑΥΤΑ!

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου