Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΣΠΑΤΑ, ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ¨ - Σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών

Σπάτα 9 Απριλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ¨
  • ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ¨ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ¨ στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και στον ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ με την υπ’ αρ. 77/2013 απόφασή του.
Σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών, στην όλη διαδικασία πολεοδόμησης των
επιχειρηματικών πάρκων «Γυαλού-Αγ. Δημήτριος –Πύργος» και «Πέτρα Γυαλού –Βούλια – Προκαλήσι» διαπίστωσε η αρμόδια επιτροπή «διερεύνησης» που συστάθηκε με την υπ’ αρ. 184/2012 απόφαση του Δ.Σ.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο συζητήθηκε εκτεταμένα στο Δ.Σ. της 21ης Μαρτίου 2013, έχει επέλθει σημαντική οικονομική ζημιά στον Δήμο από τον τρόπο που συντάχθηκαν και κυρώθηκαν οι πράξεις εφαρμογής σε συνδυασμό με τον καθορισμό τιμής μονάδος για τις αποζημιώσεις και τις μετατροπές. Το Δημοτικό Συμβούλιο, καταλήγει συμπερασματικά το ¨πόρισμα¨ της επιτροπής, είναι το αρμόδιο όργανο το οποίο καλείται να αποφασίσει περαιτέρω, αφενός, για τη διαδικασία και τις ενέργειες (τεχνικές ή νομικές) που πρέπει να γίνουν, προκειμένου είτε να μειωθεί η ζημιά είτε και να απαλειφθεί και αφετέρου, να αποφασίσει εάν και εφόσον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συγκεκριμένες ευθύνες, με ποια διαδικασία αυτές θα αποδοθούν.
Σε ανάλογες διαπιστώσεις κατέληξε και το ¨πόρισμα¨ της μειοψηφίας το οποίο ανακοινώθηκε στην ίδια συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου του 2013.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, στην προαναφερόμενη 8η Τακτική Συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπ’ όψη του την εισήγηση - ¨πόρισμα¨ της πλειοψηφίας, το ¨πόρισμα¨ της μειοψηφίας και όσα έγγραφα αφορούν την υπόθεση, μετά από συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ με την υπ. αρ. 77/2013 απόφασή του:
  • Να διορθωθούν οι πίνακες των πράξεων εφαρμογής όσον αφορά την εισφορά σε χρήμα έτσι ώστε αυτή να υπολογίζεται στο εμβαδόν της τελικής ιδιοκτησίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη, χωρίς να αφαιρείται η μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα.
  • Να ανατεθεί σε έμπειρο δικηγορικό γραφείο να γνωμοδοτήσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι τιμές για τα επικείμενα και τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα.
  • Επίσης να γνωμοδοτήσει αν υπάρχει δυνατότητα μερικής ανασύνταξης των πράξεων εφαρμογής έτσι ώστε να μη γίνουν μετατροπές εισφοράς γης σε χρήμα όταν η εισφορά σε γη είναι πολεοδομικά αξιοποιήσιμη.
  • Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί σε Εισαγγελέα, Οικονομικό Εισαγγελέα, και Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου