Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Κυανή Ακτή: Νοικιάστε τη βίλα του Γιώργου Τράγκα στη Νίκαια (pics)

«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζουν τα σπίτια ζωγραφιά» έχει τραγουδήσει ο Κώστας Χατζής και οι στίχοι του βρίσκουν έκφραση στην μαγική εικόνα που αποπνέει η βίλα του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα στην Νίκαια της Γαλλίας. Μια βίλα που μπορείτε να νοικιάσετε πλέον όσοι μπορείτε να το πράξετε από οικονομικής άποψης, αφού η χήρα του αείμνηστου εκδότη, την νοικιάζει εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, ενώ εκτελεί η ίδια χρέη μάνατζερ της εξαιρετικά καλαίσθητης βίλας.




Το σπίτι έχει ανέβει σε γνωστή πλατφόρμα τουριστικής εκμετάλλευσης ακινήτων και με μια σύντομη έρευνα ένα ζευγάρι που ενδιαφέρεται να περάσει ένα τετραήμερο τον Μάιο θα χρειαστεί να πληρώσει 750 ευρώ την ημέρα.

Με 3.000 ευρώ λοιπόν μπορείτε να μείνετε στην βίλα που ήταν πολύ συχνά το καταφύγιο του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του Μαρίας Καρρά στην Κυανή Ακτή, το οποίο θα σας παρέχει όλες τις ανέσεις και φυσικά μια απίστευτη θέα.

Η Νίκαια στο πιάτο σας

Το προάστιο του Μπον Μπορόν θεωρείται μια από τις αριστοκρατικές περιοχές της Νίκαιας, αφού κυριαρχούν σε αυτή οι κατοικίες νεοκλασικού ρυθμού που είναι πνιγμένες στο πράσινο και χτισμένες πάνω στον ομώνυμο λόφο.



Απέχει πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Νίκαιας και η βίλα του Γιώργου Τράγκα χαρακτηρίζεται στην πλατφόρμα τύπου Airbnb που έχει ανέβει ως μια κομψή βίλα με πισίνα με ονειρική θέα σε όλη την Νίκαια.

 

«Η βίλα, ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής, διαθέτει μια υπέροχη πισίνα, μια φιλόξενη βεράντα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα με ένα ποτήρι γαλλικό κρασί, έχει εκπληκτική θέα 180 μοιρών στη θάλασσα, το λιμάνι και την πόλη της Νίκαιας. Σε αυτή την εκπληκτική βίλα 4 υπνοδωματίων μπορούν να μείνουν έως και 8 άτομα. Αφεθείτε στον ήλιο και το φως που περιβάλλουν τη βίλα όλη την ημέρα ή αφήστε να παρακολουθήσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα ενώ απολαμβάνετε μια βουτιά στην πισίνα. Η βίλα μας είναι γεμάτη φως και είναι χτισμένη σε πέτρα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της περιοχής και το αρχιτεκτονικό στυλ.




Από την υπέροχη βεράντα της πισίνας μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες απόψεις στις στέγες της Νίκαιας με τα κόκκινα πλακάκια και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Θα περπατήσετε στον όμορφο διάδρομό μας και στη συνέχεια στους ανοιχτούς χώρους υποδοχής και τραπεζαρίας με τα ψηλά ταβάνια και το μεγάλο τζάκι.


Περιηγηθείτε στη βίλα για να ανακαλύψετε το υπέροχο σαλόνι με εκπληκτική θέα στο Μον Μπορόν, την Παλιά Νίκαια και τη θάλασσα. Δίπλα θα βρείτε μια πλήρως εξοπλισμένη, μοντέρνα κουζίνα.




Υπάρχουν πολλές πόρτες που οδηγούν σε γοητευτικά μπαλκόνια όπου θα μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και να απολαύσετε την εκπληκτική ατμόσφαιρα της Ριβιέρα.

Ανεβείτε στην κύρια κρεβατοκάμαρα και το ιδιωτικό της μπάνιο και πάλι, φανταστική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Εδώ θα απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ ή το βραδινό σας ποτό στο μπαλκόνι, με θέα τα αστραφτερά αστέρια και τα νερά της πολυσύχναστης πόλης της Νίκαιας. Υπάρχουν άλλα δύο δίκλινα υπνοδωμάτια με θέα σε αυτό το επίπεδο. Στο κάτω ισόγειο, υπάρχει ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα με δικές του εισόδους (από έξω αλλά και από μέσα). Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, μαζί με μπάνιο και σαλόνι.




Αυτό το διαμέρισμα παρέχει πρόσβαση απευθείας στον κήπο και προσφέρει ιδιωτικότητα από την υπόλοιπη βίλα, καθώς επωφελείται από ιδιωτική είσοδο, αν το επιλέξει κάποιος. Όλοι οι επισκέπτες έχουν αποκλειστική και μοναδική πρόσβαση στη βίλα, στην πισίνα και στον κήπο».

Με αυτά τα λόγια περιγράφεται το σπίτι του Γιώργου Τράγκα στην Κυανή Ακτή, το οποίο ήταν ευρέως γνωστό ότι κατείχε, αφού πάρα πολλοί το είχαν επισκεφτεί και ο ίδιος έμενε για μεγάλα διαστήματα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Μάνατζερ η Καρρά



Στην ιδιόχειρη διαθήκη του ο δημοσιογράφος έγραφε ότι αφήνει το 70% της συγκεκριμένης κατοικίας στη Νίκαια στην σύζυγό του Μαρία Καρρά η οποία κατείχε το υπόλοιπο 30%.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης και την διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην χήρα και τον γιο του δημοσιογράφου Γιάννη Τράγκα, αποδοχή κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής δεν έχει γίνει ακόμη, ώστε η βίλα να περάσει στην απόλυτη κυριότητα της Μαρίας Καρρά.

Εν τούτοις την νοικιάζει ενώ εκτελεί και χρέη μάνατζερ όπως φαίνεται από την πλατφόρμα και τα σχόλια των επισκεπτών που μιλάνε γι’ αυτήν μόνο με καλά λόγια.

Η ίδια η Μαρία Καρρά γράφει για την ιστορία του σπιτιού και πως το απέκτησαν επισημαίνοντας: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου μας ταξιδιού στη νότια Γαλλία, ερωτευτήκαμε εντελώς την περιοχή! Γαλάζια Θάλασσα, γαλάζιος Ουρανός, χώροι πρασίνου παντού γύρω μας, μια πόλη φιλική προς τα κατοικίδια, ωραίοι χαμογελαστοί άνθρωποι και πάνω από όλα υπέροχη γαλλική μεσογειακή κουζίνα! Τι άλλο να ζητήσω; Η Νίκαια μας έκλεψε την καρδιά από την αρχή! Η αναζήτηση για να βρούμε τη φωλιά μας στο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου, ήταν υποχρεωτική. Δύο μήνες μετά βρήκαμε τη βίλα μας σε αυτόν τον παράδεισο…».



Τα 750 ευρώ την ημέρα για τον Μάϊο, είναι ποσό για την off season περίοδο στην Γαλλική Ριβιέρα, και θεωρείται βέβαιο ότι από την αρχή του θέρους και μετά το τίμημα αυξάνεται κατά πολύ, όπως συμβαίνει σε διεθνή θέρετρα του jet set όπως η Cote d’Azur.

Στον παράδεισο του Μον Μπορόν που βρίσκεται η κατοικία Τράγκα οι τυχεροί έχοντες που θα μείνουν μπορούν να δειπνήσουν στο παραθαλάσσιο εστιατόριο La Reserve de Nice.

Χτισμένο σε στυλ αρ ντεκό, λειτουργεί πάνω από εκατό χρόνια στην γαλλική Ριβιέρα της chic υπερβολής που δεν γοήτευσε μόνο τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, τον Σταύρο Νιάρχο και τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς αλλά και το ζεύγος Τράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου