Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αντιδράσεων συνέχεια στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια, πέταξαν τρικάκια και βεγγαλικά στους αστυνομικούς


Παρέμβαση της αστυνομίας - Ομάδα πλησίασε το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης - Στα Δικαστήρια οδηγήθηκαν νωρίτερα οι 27 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια - Μία από τις συλλήψεις αφορά κακούργημα για ρίψη μολότοφ Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 80 μέτρων από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους ομοϊδεάτες τους που κρατούνται για τα χθεσινά επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τις πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων.



Σύμφωνα με πληροφορίες του GTimes, ομάδα περίπου 50-60 ατόμων με δίκυκλα, πλησίασαν σε κοντινή απόσταση το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου.














Συγκεκριμένα, σταμάτησαν με τα οχήματά τους στη γέφυρα Δενδροποτάμου, πέταξαν τρικάκια και βεγγαλικά και αποχώρησαν.

Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που κρατούνται για να οδηγηθούν εκ νέου αύριο στα Δικαστήρια, διήρκεσε παρά λίγα μόνο λεπτά.

Ωστόσο, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για την εκκένωση του φουαγιέ του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία, ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ στο σιντριβάνι, στην Καμάρα. Στη συνέχεια τα άτομα έκαψαν κάδους σε στενά γύρω από τη Ροτόντα.

Μάλιστα, μία βόμβα μολότοφ έπεσε σε μπαλκόνι οικοδομής και οι ένοικοι έσβησαν φωτιά με λάστιχα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Ακολούθησε νέος κύκλος επεισοδίων στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου, με ομάδα περίπου 150 ατόμων να εκτοξεύει ξανά μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 27 από τις 30 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε πορεία διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου