Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μαρόκο: Βρέθηκε το σώμα του πιλότου του χαμένου F-16

Μαρόκο: Βρέθηκε το σώμα του πιλότου του χαμένου F-16
Εστάλη πίσω στη χώρα του - Η συμμαχία υποστηρίζει πως δεν πρόκειται για κατάρριψη.
Μετά τους ισχυρισμούς των Χούτι, πως είχαν καταρρίψει το Μαροκινό αεροσκάφος που είχε χαθεί από τα ραντάρ, την Τρίτη το μεσημέρι, τα μέσα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν πως βρέθηκε το άψυχο κορμί του πιλότου που επίσης αγνοούνταν εδώ και μια εβδομάδα.




Ο πρώτος υποσμηναγός, Γιασινέ Μπαχτί, 26 ετών, είναι ο πρώτος πιλότος που χάνει τη ζωή του, από τις 26 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε το μπαράζ των εναέριων βομβαρδισμών από το διεθνή, αυστηρώς σουνιτικό, συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, εναντιον των σιιτών Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Σ. Αρβίας, αποκάλυψε πως το σώμα του εστάλη στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου.

«Από την πρώτη στιγμή της κατάρριψης, μια ομάδα του σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας, ο Μαροκινός ομόλογός τους και η διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν το σώμα του μάρτυρα» είπε το πρακτορείο, δίνοντας τόνο ηρωισμού στο θάνατο του πιλότου.

«Μόλις το σώμα εντοπίστηκε, η οικογένειά του ζήτησε να μεταφερθεί στο Μαρόκο και αυτό έφτασε αεροπορικώς στη χώρα μέσω Τζιμπουτί».

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ο πατέρας του πιλότου, που είναι δάσκαλος στο επάγγελμα, εξέφρασε την ελπίδα, πως ο γιος του είναι ζωντανός και πως θα γυρνούσε σύντομα πίσω.

Θέλοντας να μη δώσει στους Χούτι περιθώρια επιτυχίας, η συμμαχία ανακοίνωσε πως η πτώση του αεροσκάφους, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ή τεχνική βλάβη, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για κατάρριψη, παρά τις φωτογραφίες ντόπιων που πανηγυρίζουν με τα συντρίμμια του F-16 στο Γουαντί (κοιλάδα) Νουσούρ, στην περιοχή Σααντά.

Την ώρα που το Μαρόκο θρηνεί για τον πιλότο, η διεθνής συμμαχία έχει σκορπίσει το θάνατο στην Υεμένη, καθώς από τα τέλη Μαρτίου που ξεκίνησε ο ανελέητος βομβαρδισμός, πάνω από 1.850 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε ανταπάντηση, οι Χούτι στέλνουν ρουκέτες και όλμους στην άλλη πλευρά των σαουδαραβικών συνόρων σκοτώνοντας μέχρι τώρα 24 στρατιώτες και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου