Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Γιατί η Clarks μετράει το μέγεθος των ποδιών με... iPads

Γιατί η Clarks μετράει το μέγεθος των ποδιών με... iPads
Αν πάτε σε ένα κατάστημα υποδημάτων, μπορείτε να δείτε πολλά από τα παιδιά να μετρούν τα πόδια τους με... iPads.
Η εταιρεία παπουτσιών Clarks έχει ποντάρει εκατομμύρια σε αυτήν την εφαρμογή, ελπίζοντας ότι θα ανταμειφθεί μέσω του πολύτιμου ευρήματος των ψηφιακών δεδομένων.
Η διαδικασία αυτή της μέτρησης, μέχρι πρότινος δεν ήταν καθόλου αγαπητή στα παιδιά αλλά με την εξελιγμένη τεχνολογία και τα iPads έχει μετατραπεί σε παιχνίδι!




Η ιδέα ήρθε στον Chris Towns, τον διευθυντή καινοτομίας της Clarks, καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του πριν από πέντε χρόνια, σκεπτόμενος τις δυνατότητες του iPad, το οποίο η Apple είχε μόλις παρουσιάσει.
Αμέσως άρχισε να εργάζεται για το όραμά του, εξασφαλίζοντας τη βοήθεια μιας ομάδας σχεδιασμού προϊόντων και ενός προγραμματιστή της εφαρμογής. Πέρυσι η Clarks παρουσίασε το πατενταρισμένο σύστημα μέτρησης ποδιού, το οποίο εκμεταλλεύεται το iPad (αν και η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε tablet στη θεωρία).
Μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί η συσκευή στο παρακάτω βίντεο:
Στην ουσία, συνδυάζει το μηχανισμό του παραδοσιακού μετρητή πλαστικού ποδιού με το tablet. Μια πλαστική μπάρα αγγίζει την άκρη των δακτύλων, αλλά η ακριβής μέτρηση καταγράφεται από την οθόνη αφής του tablet και όχι από το ανθρώπινο μάτι.
Η ομάδα έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο είδος ψηφιακής μετροταινίας, ως μέρος του συστήματος. Η Digitape μοιάζει με ένα πλαστικό νύχι και μετρά το πλάτος του ποδιού με ήπια σύσφιξη γύρω από αυτό, πριν από την κοινοποίηση των δεδομένων μέσω Bluetooth στο iPad.
Το παιδί ενθουσιάζεται με την όλη διαδικασία καθώς και από τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι ενημερώνουν το παιδί για το τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου