Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη των φρέσκων λουλουδιών…
1. Μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και τη συμπεριφορά μας. Η ψυχολογία των χρωμάτων μελετάτε εδώ και αρκετά χρόνια. Απλά βλέποντας τα λουλούδια, με τα όμορφα χρώματα και τις αποχρώσεις τους, μπορεί να βελτιωθεί η διάθεσή μας και κατ’ επέκταση τα συναισθήματά μας. Για παράδειγμα, οι μπλε ορτανσίες βοηθούν στην ηρεμία και στην χαλάρωση.
2. Η μυρωδιά τους έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας.
Τα αρώματα έχουν ισχυρή επίδραση στα συναισθήματά μας. Προσθέτοντας ένα ευχάριστο άρωμα ως αναπόσπαστη πινελιά στη συνολική αίσθηση του σπιτιού, θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από το στρες και να φτιάξουμε τη διάθεση μας.
3. Η τοποθέτηση λουλουδιών στο χώρο μας, είναι καλό για την ψυχική μας υγεία.
Σύμφωνα με έρευνες η τοποθέτηση φυτών γύρω από το γραφείο μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και να μας κάνει πιο παραγωγικούς. Τα λουλούδια έχουν απίστευτη δύναμη να μας κάνουν ευτυχισμένους.
4. Ορισμένα άνθη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Μπορούμε να προσθέσουμε ορισμένα λουλούδια στη διατροφή μας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη.
5. Είναι θεραπευτικά.
Ορισμένα λουλούδια έχουν αποδειχθεί πως μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς να επουλωθούν γρηγορότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερα φάρμακα.

www.post4life.gr