Σάββατο 23 Μαΐου 2015

24ωρο εξηγήσεων και... διευκρινίσεων για τον Δέλλα

Ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας
Σε όσους μίλησε ο Δέλλας επέλεξε την τακτική της «παρερμηνείας» των δηλώσεών του.
Η χθεσινή μέρα δεν ήταν εύκολη για τον Τραϊανό Δέλλα στα Σπάτα. Εκτός από την προπόνηση, πέρασε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο χρόνο του με το να δίνει εξηγήσεις για το τι εννοούσε, πάνω-κάτω…
σε όλους.
Ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες στο τεχνικό τιμ τού είπαν ότι δεν έκανε καλά να μιλήσει για την τιμωρία των τριών παικτών, αλλά πολύ περισσότερο για τα προβλήματα τραυματισμών. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ειδικά οι δύο γυμναστές, Μπουρουτζίκας και Βούλγαρης, εμφανίστηκαν χθες έτοιμοι ακόμη και να παραιτηθούν!




Σε όσους μίλησε χθες ο Δέλλας επέλεξε την τακτική της «παρερμηνείας» των δηλώσεών του. Οχι από τους δημοσιογράφους. Υποστήριζε όμως πως δεν εννοούσε όσα φάνηκε να εννοεί… Κοινώς δεν τα είπε καλά αυτά που ήθελε να πει. Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρήσουμε πως προχθές ήθελε να εκφράσει μια συγκεκριμένη στάση και να στείλει μηνύματα, χθες στα Σπάτα φάνηκε τελικά να το αρνείται. Αρκεί αυτό για να δώσει τέλος στο θέμα;
Εξαρτάται βασικά από τις διοικητικές προθέσεις. Πρώτα απ’ όλα λίγοι έχουν καταλάβει πώς έχουμε φτάσει στο να υπάρχει θέμα Δέλλα. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που έχουμε θίξει και εδώ κατά καιρούς, τα οποία στέκονταν απέναντι στην κοινή παραδοχή της φετινής πετυχημένης πορείας. Και αφορούσαν επιμέρους τομείς στη διαχείριση της ομάδας. Ωστόσο δεν εξισορροπούσαν σε καμιά περίπτωση το γενικά θετικό συμπέρασμα. Αλλά υπήρχαν και υπάρχουν.
Η κατάσταση ξέφυγε με τα play offs. Η αλήθεια είναι πως έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ και κυρίως στην πίστη πως ο φετινός κορμός είναι ικανός να γίνει σοβαρή βάση για μια ανταγωνιστική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.
Από εκεί, δίκαια ή άδικα, άρχισε να διαμορφώνεται το κλίμα που έχει οδηγήσει στην τωρινή αμφισβήτηση. Φυσικά ο Δέλλας έχει να επικαλεστεί τα προβλήματα τραυματισμών. Και το έκανε. Αλλά το ότι εμφανίζονται και πολλοί παίκτες υγιείς μεν, αλλά εντελώς ανίκανοι να βοηθήσουν, ανήκει στον τομέα της δικής του ευθύνης και διαχείρισης.
Υπάρχει πάντα μια πολύ δυνατή «κολόνα» για τον Δέλλα εντός ΑΕΚ. Λέγεται Μπάγεβιτς. Μπορεί να λέγονται και να γράφονται ένα κάρο ανοησίες περί «υπονόμευσης» του Δέλλα από τον σημερινό εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ, αλλά αν ο «Κολοσσός» έμεινε στην ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν πέρσι, το οφείλει αποκλειστικά στον Μπάγεβιτς.
Αν χάσει τη στήριξη του Μπάγεβιτς, που αυτός είναι ο βασικός κίνδυνος από πρωτοβουλίες όπως με τις προχθεσινές του δηλώσεις, τότε και μόνο τότε ανοίγει πραγματικά η πόρτα της εξόδου. Την οποία την τελευταία διετία ο Μπάγεβιτς έχει κρατήσει ερμητικά κλειστή σε τουλάχιστον τρεις πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Χθες ο Ντούσκο ανέβηκε από νωρίς το πρωί στα Σπάτα. Αρχικά φαινόταν πολύ εκνευρισμένος, αλλά έμειναν μόνοι τους με τον Δέλλα και μίλησαν για πολλή ώρα και μετά ο Ντούσκο φαινόταν αρκετά πιο ήρεμος.
Βέβαια όσο καθοριστικός και να είναι ο ρόλος του Μπάγεβιτς, στην ΑΕΚ σε τελική ανάλυση όλα γυρνάνε γύρω από τις προθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Φαίνεται να περνάει και πάλι μια περίοδο μεγάλου σκεπτικισμού, ως και αρνητισμού για τον Δέλλα, κάτι που σίγουρα εντάθηκε μετά τα όσα είπε προχθές ο τεχνικός της «Ενωσης».
Πάντως δύσκολα θα δούμε κάτι εντυπωσιακό πριν από το τέλος των play offs. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν πάθει η ΑΕΚ κανένα κάζο σε κάποιο από τα επόμενα ματς. Κάτι που μπορεί να φέρει απροσδόκητες αντιδράσεις, ίσως όχι μόνο από τον Μελισσανίδη, αλλά και από τον ίδιο τον Δέλλα.
Για μετά το τέλος των play offs δύσκολο να προδικάσεις. Το βασικό ερώτημα είναι αν στην ΑΕΚ γίνεται ό,τι και πέρσι, που υπήρξε ψάξιμο για προπονητή πριν οριστικοποιηθεί η παραμονή Δέλλα. Από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, που ακόμη δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα εξαρτηθούν πολλά.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου