Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Let's Do It Greece και στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Let's Do It Greece  και στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας
Εκπληκτικές φωτογραφίες από τον καθαρισμό στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας στο ύψος του Βαλανείου. Πολλά μπράβο σε όλους!

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια δράση Let's do it ,το Τοπικό Τμήμα Ραφήνας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού , το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και απλοί πολίτες με συντονιστές τον Δήμο Ραφήνας -Πικερμίου και τον ΔΟΠΑΠ καθαρίσαμε τον αρχαιολογικό χώρο της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος στην περιοχή Μαύρα Αμπέλια Ραφήνας που βρίσκεται στην λεωφόρο Φλέμιγκ και Δημοκρατίας.




Με υπεύθυνο της δράσης τον κ. Δημήτρη Μακρή ,ερευνητή Τοπικής Ιστορίας Ραφήνας Πικερμίου, ο οποίος ανακάλυψε τον Μάρτιο του 2013 τον αρχαιολογικό χώρο και ενημέρωσε την Β ΄ Eφορεία Αρχαιοτήτων (η οποία έχει ξεκινήσει ανασκαφή) μας έδωσε κάποια στοιχεία για τα ευρήματα δηλ. ότι είναι πηγάδια που συνδέονται με το αρχαίο υδραυλικό σύστημα της περιοχής που ξεκινά από το
Πεντελικό όρος,ταφές της Γεωμετρικής και Αρχαϊκής περιόδου.

Let's Do It Greece  και στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Το ΣΕΟ εκτός από τον καθαρισμό, κατασκεύασε διάδρομο και σκαλάκια ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στο ρέμα και με φυσικά στοιχεία (ξύλο και πέτρες) περίφραξη. Επίσης το ΣΕΟ ανέλαβε την υιοθέτηση του χώρου,τον οποίο θα φροντίζει ώστε να είναι πάντα καθαρός.
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κα Χριστίνα Παναγιώτου, η αρχηγός του ΣΕΟ κα Πόλυ Λαζαρίδου, βαθμοφόροι του ΣΕΟ μαζί με τις ομάδες τους, η διευθύντρια του ΕΚΤ&Π Βάσω Κιούση και η Πόλυ Φωτιάδου αρχαιολόγος, διευθύντρια του Μουσείου Μαραθώνος η οποία ξενάγησε τα παιδιά καθώς και η αρχαιολόγος κα Κων/να Παπαθανασίου η οποία πραγματοποιεί την ανασκαφή και έδωσε οδηγίες στις ομάδες του ΣΕΟ.
Ευχαριστούμε το www.rpn.gr και τον κ. Κυριάκο Μαϊόπουλο για την προβολή της δράσης και γενικά για την προβολή όλων των δράσεων του ΕΚΤ&Π.

Let's Do It Greece  και στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου