Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Πανεύκολη νίκη στο Grand Prix της Σανγκάης για τον Χάμιλτον

Πανεύκολη νίκη στο Grand Prix της Σανγκάης για τον Χάμιλτον
Την τέταρτη νίκη του στο Grand Prix της Σανγκάης και δεύτερη συνεχή, αλλά και 35η στην καριέρα του πήρε ο Λιούις Χάμιλτον.
Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν το απόλυτο αφεντικό από την εκκίνηση μέχρι και το τέλος, χάνοντας την πρωτοπορία μόνο όταν έκανε… πιτ στοπ. Έτσι, μετά τη δεύτερη φετινή του νίκη, διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία, τη στιγμή που ο Νίκο Ρόσμπεργκ με την άλλη Mercedes έμεινε δεύτερος και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε το 3/3 με τη Ferrari στο πόντιουμ, που είχε ξανά την ίδια… σύνθεση με τα δύο προηγούμενα Grand Prix.




Ο Κίμι Ραϊκόνεν με το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία» ακολούθησε, πίσω του βρέθηκαν οι δύο Williams των Φελίπε Μάσα και Βαλτέρι Μπότας, ενώ Γκροσάν (Lotus), Νασρ (Sauber), Ρικιάρντο (Red Bull) και Έρικσον (Sauber) συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο αγώνας…

Μετά την κυριαρχία του στις κατατακτήριες και τις ελεύθερες δοκιμές, ο Λιούις Χάμιλτον εγκαθίδρυσε από νωρίς το προβάδισμά του χάρη στην πολύ καλή εκκίνησή του. Σε αυτή έχασε πολύτιμο έδαφος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο υποχωρώντας από την έβδομη στη 17η θέση κι έχοντας ήδη ένα βουνό μπροστά του για τον υπόλοιπο αγώνα. Η συνέχεια δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ιδιαίτερα στη μάχη της κορυφής. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τον πλήρη έλεγχο διατηρώντας ένα άνετο προβάδισμα έναντι του ομόσταβλού του, Νίκο Ρόσμπεργκ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πίσω του και στις δύο Ferrari, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να μαζεύει διαρκώς τη διαφορά διαρκώς από τον τρίτο Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά να μην προλαβαίνει την προσπέραση λόγω της εισόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 54ο γύρο μετά από πρόβλημα στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν που «έσβησε» στη μέση της πίστας.

Οι εγκαταλείψεις δεν έλειψαν και πάλι, αφού στον ενδέκατο γύρο αποχώρησε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), ενώ στο 17ο γύρο η Red Bull του Ντάνιιλ Κβίατ αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και… έπιασε φωτιά. Ο Παστόρ Μαλδονάδο (Lotus) είχε επαφή με τον Τζένσον Μπάτον και στον 52ο γύρο είδε και τον τρίτο του φετινό αγώνα να μην ολοκληρώνεται. Στον 54ο γύρο, μόλις δύο πριν το φινάλε, κι ενώ βρισκόταν στην όγδοη θέση κι έτοιμος να πάρει βαθμούς, ο Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso) είδε τον κινητήρα του να σπάει κι έμεινε με τη χαρά.

Το επόμενο Grand Prix, τέταρτο της χρονιάς, θα γίνει σε μια εβδομάδα, στο Μπαχρέιν.

Βαθμολογία οδηγών
1. Λιούις Χάμιλτον 68
2. Σεμπάστιαν Φέτελ 55
3. Νίκο Ρόσμπεργκ 51
4. Φελίπε Μάσα 30
5. Κίμι Ραϊκόνεν 24
6. Βαλτέρι Μπότας 18
7. Φελίπε Νασρ 14
8. Ντάνιελ Ρικιάρντο 11

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου