Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κυριάκος Γκίκας: «Αξιότιμε Κε Υπουργέ, Κε Λαφαζανη Σε σας έλαχε ο κλήρος»

Λονδίνο 26-04-2015
ΠΡΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΠΕΝ
Αξιότιμε Κε Υπουργέ
Κε Λαφαζανη

Σε σας έλαχε ο κλήρος:
Με απλά λόγια.
Χωρίς ΑΕΠΟ σε ισχύ για την ΟΕΔΑ Γραμματικού -όπως συμβαίνει από την 1 Απριλίου 2015, καθόσον έληξε η χορηγηθείσα
με εγκύκλιο παράταση προθεσμίας ανανέωσης των ΑΕΠΟ έργων διαχείρισης αποβλήτων- δεν νομιμοποιείται καμία Αρχή της διοίκησης να χορηγήσει οιανδήποτε άδεια η έγκριση εκτέλεσης εργασιών στην ΟΕΔΑ Γραμματικού αφού η μητέρα των αδειών είναι η ΑΕΠΟ.




Επίσης εννοείται ότι δεν νομιμοποιείται ο κύριος του έργου -η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δηλαδή- να δώσει εντολή σε εργολάβο να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στο έργο και βεβαίως οποιαδήποτε πληρωμή εργασιών χωρίς έγκριση είναι παράνομη και άκυρη. Τέλος ουδείς ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ μπορεί να υλοποιήσει συμβασιοποιημένα εργασίες στην ΟΕΔΑ διότι πρωταρχικός όρος κάθε σύμβασης ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ έργου είναι ότι προϋπόθεση ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ οιανδήποτε εργασίας είναι αυτή να είναι εγκεκριμένη δηλαδή να έχει λάβει από τη διοίκηση τη νόμιμη άδεια η έγκριση. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ.

Συνεπώς όλο το βάρος των ενεργειών πρέπει να επικεντρωθεί στον υπουργό ΠΑΠΕΝ κο Λαφαζανη, (δηλαδή σ' σας), στο γραφείο ΣΑΣ οπού βρίσκεται η θετική εισήγηση για την ανανέωση/παράταση της ισχύος της ΑΕΠΟ της ΟΕΔΑ Γραμματικού για μια δεκαετία ακόμη. Πρέπει να ενημερωθεί ο κος υπουργός για την ιστορία του έργου τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων ηγεσιών ΥΠΕΧΩΔΕ - ΥΠΕΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κας ΔΟΥΡΟΥ. Πρέπει να πεισθεί να σεβαστεί τον μοναδικό του εντολέα που είναι οι πολίτες του Γραμματικού και της ΑΤΤΙΚΗΣ. Πρέπει να σεβαστεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να σεβαστεί το ΝΟΜΟ. Πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της επιστήμης. Πρέπει να σεβαστεί το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία. Πρέπει να σεβαστεί τη λογική.

Πρέπει να ενεργοποιήσει τώρα αυτούς τους "κουτοπόνηρους" που αναμένουν να μετατραπεί η Αττική σε Νάπολη- Τρίπολη- Πύργο ταυτόχρονα ώστε να ενεργοποιηθεί ως δήθεν προσωρινή και αναπόδραστη λύση ο ώριμος ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Αυτοί οι "κουτοπόνηροι" έπρεπε ήδη να εργάζονται για μια πραγματική αειφόρο λύση στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της ΑΤΤΙΚΗΣ και της Ελλάδας και η λύση αυτή δεν έχει σχέση με την Υγειονομική ταφή. Οι ΧΥΤΑ ειναι η χειριστή επιλογή ειναι η επιλογή της καταστροφικής αδράνειας.

Δράση είναι:

1) η πρόληψη για τον περιορισμό της παραγωγής σκουπιδιών

2) η επαναχρησιμοποίηση απορριπτόμενων υλικών

3) η ανακύκλωση

4) η ανάκτηση και η ενεργειακή αξιοποίηση τους και τέλος

5) ΑΛΛΑ βλέπετε εκεί που βασιλεύει η ανευθυνότητα, η αδράνεια, η απουσία έμπνευσης και λογικής και οι αντιμισθίες των εργολάβων διαχείρισης της βρομιάς και της ανευθυνότητας μας. Εκεί χωρεί και ευδοκιμεί η υγειονομική ταφή, εκεί χωροθετούνται ΧΥΤΑ και ψευτοΧΥΤΥ πάντα σε αβαθείς κοιλάδες και σε απόσταση 300 μέτρων από ρέματα -ούτε εκατοστό παρακάτω. Μα το θεό- και σε απολύτως στεγανό γεωλογικό υπόβαθρο με υδροφορία ασήμαντη στα πρώτα εκατό μέτρα βάθος.
Εάν βρεθεί κανείς κακόπιστος και πατριδοκάπηλος που θα ισχυριστεί η θα ψελλίσει κάτι περί ρεμάτων υδροφορίας κινδύνου για το περιβάλλον ....ε τότε εγώ θα τον βαφτίσω τον κ. ΜΕΡΚΟ σε ΓΚΙΚΑ και θα τον εξοστρακίσω. Είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία και την οικονομία της χώρας. Κάτι τέτοιοι μας φτάσανε στη σημερινή κρίση και τη χρεοκοπία.

Αξιότιμε Κε Υπουργέ
Κε Λαφαζανη
Σε σας έλαχε ο κλήρος:

Θα βάλετε την τελευταία υπογραφή της ντροπής και της καταστροφής για το καταστροφικό έργο της ΟΕΔΑ Γραμματικού?? Θα νομιμοποιήσετε τα πεπραγμένα της προηγούμενης πολιτικής εργολαβικής μαφίας με την πράσινη προβιά ??

Η θα τιμήσετε το παρελθόν σας και θα γράψετε ιστορία σταματώντας ένα έγκλημα ??

Κε Λαφαζανη η μη υπογραφή και η εντολή αλλαγής της πολιτικής διαχείρισης των σκουπιδιών αρκεί για να μείνετε στην ιστορία ως υπουργός και υπηρέτης της Ελλάδας.

Η υπογραφή της ανανέωσης της ΑΕΠΟ για την ΟΕΔΑ Γραμματικού αρκεί για να μείνετε στην ιστορία των υπουργών υπηρετών του κεφαλαίου και της καταστροφής της Ελλάδας.

Κε Λαφαζανη

Καλέστε μας να σας πούμε την πραγματική ιστορία της χωροθέτησης και αδειοδότησης της ΟΕΔΑ Γραμματικού. Μην καλέστε τον ΔΝΤΗ της πρώην ΕΥΠΕ και σημερινής ΔΙΠΑ του Υπουργείου σας να σας ενημερώσει γιατί σίγουρα θα υπερασπιστεί τα πεπταγμενα του και τις υπογραφές του σε ένα έργο state of art που μόνο ελάχιστοι αρνούνται τη σκοπιμότητα και την αρτιότητα του. Μεταξύ αυτών εγώ ένας ξενιτεμένος, κάποιοι μισέλληνες ευρωπαίοι της επιτροπής αναφορών, ένας τρελαμένος και μαστουρωμένος πρώην γενικός Επιθεωρητής -που ευτυχώς γλίτωσε το ΥΠΕΚΑ / ΥΠΑΠΕΝ απ αυτόν προς μεγάλη ικανοποίηση του ΔΝΤΗ της ΔΙΠΑ και του τότε Υπουργού ΠΕΚΑ και του πρώην Περιφερειάρχη ΑΤΤΙΚΗΣ-

Α!!!!! , και να μην το ξεχάσω, εαν σας ενημερώσει ο ΔΝΤΗΣ ΔΙΠΑ για την εισήγηση του για ανανέωση της ΑΕΠΟ του έργου, για την ιστορία ρωτήστε τον Επ' ευκαιρία σε ποιά κατάσταση βρισκόταν τότε όταν έγραφε το 2004 προς το νομικό τμήμα του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, ότι η ΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΜΑ (χωρίς την επισήμανση ασήμαντο ρέμα μάλιστα!)

Ρωτήστε τον επίσης ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ τι κάπνισε το ΤΑΜΕΙΟ συνοχής της Ε.Ε. και παρήγγειλε να κλείσει το έργο με επιστροφή της συνδρομής της ΕΕ (11.000.000 ευρώ και κάτι) και να αποδεσμευτούν τα υπόλοιπα 5.900.000 ευρώ ? Ποιο είναι το σκεπτικό τους ? Μήπως συνωμοτούν εναντίον της χώρας με τη βοήθεια του πρώην ΓΕΝΙΚΟΥ επιθεωρητή και του ΓΚΙΚΑ ??

Κε Λαφαζανη Εαν θέλετε να ακούσετε και τη δίκη μας πλευρά της ιστορίας. Έρχομαι από το Λονδίνο στοΥΠΑΠΕΝ με δίκη μου δαπάνη.

Και κάτι τελευταίο Κε υπουργέ.

Έτσι για να ξέρετε ΠΟΙΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ γίνεται και σήμερα με τις ευλογίες του Υπουργείου σας και την έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών: Εάν κάνετε τον κόπο να πάτε μέχρι τον αμαρτωλό ΧΑΔΑ Λουτρακίου ξαφνικά και απροειδοποίητα θα βρείτε να μεταφέρονται εκεί και να πετιούνται τα σάπια σκουπίδια της Τρίπολης τα οποία υποτίθεται οτι με 80 Ευρώ τον τόνο παραλαμβάνει κοινοπραξία εταιρειών και τα διαλέγει σε εγκαταστάσεις στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Κύριε Υπουργέ ΜΟΥ, όπως ο πεθαμένος δεν ζωντανεύει έτσι και τα σκουπίδια που ήταν σωριασμένα τρεις μήνες στην Τρίπολη και ειναι σε προχωρημένη σήψη δεν διαλέγονται σε ΚΔΑΥ και δεν ανακυκλώνονται. Και μην ζητήσετε στην ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ των επιθεωρητών να πάει ...δεν ειναι και τόσο πρόθυμη και αυτά δεν τα βλέπει.Τρέχει όμως να επιβάλλει τη νομιμότητα "επιλεκτικά" !!!

Πάρτε ένα αυτοκίνητο και πάτε στο ΧΑΔΑ Λουτρακίου ...δείτε την πράσινη απάτη ...και ΠΑΡΤΕ ΚΕΦΑΛΙΑ για να ξεβρομίσει η Τρίπολη, ο Πύργος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα ΜΑΣ ...και το Υπουργείο σας από τους "βρομιάρηδες" και "λαδιάρηδες" που ορκίστηκαν ΔΗΘΕΝ να προστατεύουν το περιβάλλον

Κύριε Υπουργέ Μου, η επιλογή είναι στο χέρι σας.

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να πείτε ΟΧΙ στην ανανέωση της ΑΕΠΟ και χωρίς να δώσετε εντολή να τρέξουν άλλες πραγματικά φιλικές για το περιβάλλον λύσεις, φέρνει πιο κοντά την αναγκαστική ενεργοποίηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ !!!

Με Εκτίμηση
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου