Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το «Κόκκινο Φωτάκι» της Γιάννας και άλλες ιστορίες

Η πολιτική αυτοβιογραφία της Φάνης Πάλλη- Πετραλιά παρουσιάζεται σήμερα Την
προσωπική της περιπέτεια στην ενεργό πολιτική της Ελλάδας διηγείται η Φάνη-Πάλλη Πετραλιά στο βιβλίο της «Σαράντα χρόνια τώρα: Γεγονότα, παρασκήνια και πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης». Η πρώην υπουργός εξιστορεί με πάσα λεπτομέρεια, μεταξύ πολλών άλλων, αμιγώς πολιτικών και μη, κάποια πολύ ενδιαφέροντα περιστατικά, κυρίως από την εμπλοκή της στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σε ένα από τα πιο πικάντικα αποσπάσματα του βιβλίου της, με τον αμφίσημο τίτλο «Το Κόκκινο Φωτάκι» η κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αναφέρεται στη σχέση της με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004», κα Γιάννα Αγγελοπούλου: «Θυμάμαι καλά την πρώτη από τις πάμπολλες συναντήσεις μου με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, ως αρμόδια υπουργός, στα γραφεία της Επιτροπής στη Νέα Ιωνία. Πήγα, όπως κάνω πάντα, στο ραντεβού μου πέντε λεπτά νωρίτερα. Με υποδέχτηκε στην είσοδο ο Mάρτον Σίμιτσεκ και με οδήγησε στο γραφείο της Γιάννας Αγγελοπούλου. Όπως προχωρούσαμε στο διάδρομο, μου λέει: 'Επειδή έχουμε ακόμα τέσσερα λεπτά μέχρι τη στιγμή του ραντεβού, ας καθίσουμε στο δικό μου γραφείο'. Τι να πω; Υπό κανονικές συνθήκες, κάτι τέτοιο θα ήταν κωμωδία. Όμως, την ώρα που ο κόσμος χανόταν, ένιωσα αηδία όχι τόσο από την ίδια τη συμπεριφορά αλλά, κυρίως, από το γεγονός ότι στην Επιτροπή εκείνη την ώρα είχαν το μυαλό τους σε τέτοιου είδους σαχλαμάρες.

» Σε τρία λεπτά λοιπόν, κατευθυνθήκαμε προς το διπλανό γραφείο της Γιάννας. Μπαίνοντας στον προθάλαμο, είδα ένα κόκκινο φωτάκι αναμμένο πάνω από την πόρτα του γραφείου της. Εκεί ο Σίμιτσεκ ανακοίνωσε το εξής καταπληκτικό: ότι θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να σβήσει η πρόεδρος το κόκκινο φως ώστε να μπούμε. Ε, τι να πω πια με το κόκκινο λαμπάκι της Γιάννας! Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά σε όλο τον πλανήτη, μόνον εκεί υπήρχαν. Με το που το ακούω και αυτό, ετοιμάστηκα φυσικά να φύγω χωρίς να πω τίποτα. Κι εκείνη τη στιγμή ακριβώς σβήνει το φωτάκι και η πόρτα ανοίγει -ίσως να υπήρχε και κάμερα γιατί μόλις είχα γυρίσει την πλάτη μου προς την πόρτα της. Μου έμεινε όμως το ειρωνικό χαμόγελο, όπως και η παροιμία η γνωστή που ήρθε στο μυαλό μου: 'Δώσε θάρρος...' Ευτυχώς, μετά το προαναφερθέν σόου, η συνάντηση με όλα τα επιτελεία και από εδώ και από εκεί ήταν πολύωρη αλλά ουσιαστική».

Η παρουσίαση του βιβλίου της κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά «Σαράντα χρόνια τώρα: Γεγονότα, παρασκήνια και πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης» (εκδ. Καστανιώτης) γίνεται σήμερα στις 13:30 στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου Hilton. Για το σύγγραμμα θα μιλήσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μαλούχος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου