Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Αντάρτες πυρπόλησαν δύο σχολεία στο Πακιστάν

Αντάρτες πυρπόλησαν δύο σχολεία στο Πακιστάν
Έριξαν βενζίνη και πυρπόλησαν δύο σχολεία του Κουράμ - Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίσθηκε -Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. 
Αντάρτες πυρπόλησαν σήμερα Δημοτικά σχολεία σε μια ζώνη όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δύο εβδομάδες μετά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον σχολείου στην Πεσαβάρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Πριν από τα χαράματα σήμερα, αντάρτες έριξαν βενζίνη σε δύο σχολεία του Κουράμ, μιας από τις επτά ζώνες όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, δήλωσε ο Αμτζάντ Άλι Χαν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας.

Τα ξύλινα θρανία και οι καρέκλες κάηκαν εντελώς ενώ τα κτίρια καταστράφηκαν εν μέρει, ωστόσο ουδείς τραυματίσθηκε, πρόσθεσε.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται σε μια περιοχή γνωστή για τις συγκρούσεις ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνους.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, καθώς και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις επιθέσεις εναντίον των σχολείων θηλέων στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Εξαιτίας των απειλών που συνεχίζονται εναντίον των σχολείων, οι αρχές ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα πως οι χειμερινές διακοπές στα δημόσια σχολεία της χώρας παρατείνονται κατά εννέα ημέρες, ως τις 12 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου