Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 7 ώρες οι οδηγοί στο Κάστρο Βοιωτίας

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 7 ώρες οι οδηγοί στο Κάστρο Βοιωτίας
Δεκάδες οδηγοί πέρασαν τη νύχτα μέσα στα οχήματά τους - Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αθηνών -Λαμίας όπου είχε «διπλώσει» νταλίκα- Σε ποιους δρόμους έχει
διακοπεί η κυκλοφορία και σε ποιους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδεςΣε λευκό κλοιό βρίσκεται από χθες η χώρα, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τον παγετό, αλλά και  στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών στο Κάστρο Βοιωτίας που έμειναν εγκλωβισμένοι τουλάχιστον επτά ώρες στα αυτοκίνητά τους, λόγω νταλίκας που «δίπλωσε». Επίσης, φορτηγά από χθες το απόγευμα στις επτά μέχρι και αυτή την ώρα είναι ακινητοποιημένα στον κόμβο της Σπάρτης λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών.

Χιόνια στη Βοιωτία


Ακόμη, για περισσότερες από 8 ώρες έμειναν από χθες το βράδυ εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στην Αθηνών - Λαμίας στο εκατοστό τέταρτο χιλιόμετρο, στο Ακραίφνιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς δίπλωσε και εκεί νταλίκα.

Πολλοί οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων γνωρίζοντας ότι έχει κλείσει η εθνική οδός παρέμειναν για αρκετές ώρες σε διάφορα άλλα σημεία του εθνικού δικτύου περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υπάρχει μεγάλη κίνηση στο εθνικό δίκτυο.

Χιόνια στον Τυμφρηστό από LAMIASTARGR
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ όταν μια νταλίκα που κινούνταν με κατεύθυνση την Αθήνα στο 105-ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο, δίπλωσε και ακινητοποιήθηκε. Η νταλίκα δίπλωσε κατά τέτοιον τρόπο που είχε αφήσει ένα ρεύμα κυκλοφορίας ανοικτό προς Αθήνα με συνέπεια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα να εξελίσσεται η κίνηση όλων των αυτοκινήτων από ένα ρεύμα κυκλοφορίας.




Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, για τα ΙΧ αυτοκίνητα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αντίθετα για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα χρειάζονταν προσοχή αφού περνούσαν οριακά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και δεν υπήρχε δυνατότητα μέσα στη νύχτα για απομάκρυνση της νταλίκας γιατί θα έπρεπε να κοπεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο.
Όμως λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα ένα λεωφορείο που κινούνταν προς Αθήνα ακριβώς σε εκείνο το σημείο ντεραπάρισε με συνέπεια να κλείσει κάθετα το ένα ρεύμα του εθνικού δικτύου προς την Αθήνα.

Χιόνια στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από LAMIASTARGR
Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν φορτηγά αυτοκίνητα και ΙΧ, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να κινηθούν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Μέχρι τις 7 το πρωί ο γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε αρχικά το λεωφορείο και στη συνέχεια τη νταλίκα και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και ΙΧ είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτήν τη στιγμή η κυκλοφορία εξελίσσεται ομαλά.

Επίσης, λίγο πριν τις 11 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καλάμου Ωρωπού, Καπανδριτίου και Αφιδνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου